tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post3563291405953158644..comments2024-01-02T07:15:11.868+02:00Comments on Hiidenuhman keittiössä: Mantelinen pullataikina ja raakapakastusHiidenuhmahttp://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-29609872939871381952015-04-02T12:32:26.764+03:002015-04-02T12:32:26.764+03:00Ihana, että saadaan faktoja selväksi ammattilaisel...Ihana, että saadaan faktoja selväksi ammattilaiselta! Kiitos, että kommentoit! Suola on tärkeä juttu ja kannattaa laittaa taikinaan. Kotikokkina on aina ilo oppia uutta.Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-88311069206807578962015-03-24T21:02:35.068+02:002015-03-24T21:02:35.068+02:00Hei näin leipurina sanoisin että kyllä suolalla on...Hei näin leipurina sanoisin että kyllä suolalla on merkitys leivonnassa. Jos ei käytä suolaa ei taikinassa ole mitään ns. ryhtiä ja siitä ei tule kunnollista taikinaa. jää kuin velliksi siis liian löysäksi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-26293285214563316222013-02-13T07:48:14.419+02:002013-02-13T07:48:14.419+02:00Kiitos sinulle :)
Suolalla ei tietääkseni ole vai...Kiitos sinulle :)<br /><br />Suolalla ei tietääkseni ole vaikutusta taikinan paksuuteen. Tämä resepti toimii samaan tapaan kuin perinteinen pullataikina, ts. jauhoja lisätään taikinaa alustaessa sen verran, että taikina ei tartu käsiin ja se saa "hyvän käsituntuman". Tosin jauhoja voi lisätä myös nostatuksen jälkeenkin. Joten jos taikina jää liian löysäksi (mm. jauhojen tuoreus vaikuttaa aina siihen, miten ne imevät nesteitä). <br /><br />Tämä pullataikina on perinteistä taikinaa tiiviimpää. En ole vielä kehittänyt sitä eteenpäin, joten tällä mennään toistaiseksi. Viime vuonna kokeilussa oli gluteenin pois jättäminen ja käytin tilalla ksantaania ja psylliumia. Sain mantelimassan makuisia kikkareita, jotka eivät nousseet sitä vähääkään...<br /><br />Yrittänyttä ei laiteta. Tämä on toistaiseksi onnistunein pullataikina, mutta kehittelen hiljakseen uutta. Ehkä ;) Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-27171542077931569322013-02-11T20:07:03.383+02:002013-02-11T20:07:03.383+02:00Heips!
Kokeilin tätä reseptiä eilen, ja nyt heräsi...Heips!<br />Kokeilin tätä reseptiä eilen, ja nyt heräsi pari kysymystä, joihin en itse keksinyt vastausta.<br />a)Siinä alustusvaiheessa taikina oli edelleen aikas löysää, vaikka olin lisännyt kaikki ohjeen mukaiset jauhomäärät. Onko jauhoja tässä vaiheessa lisättävä, vaiko vain jääräpäisesti nuijittava sitä taikinaa ja odotella sitkostumista? Jätin tosin myös suolan pois. Onko tällä mitään ratkaisevaa vaikutusta lopputulokseen?<br />b)Valmiista tuotteesta tuli aikas tiivistä, mutta silti maistuvaa tavaraa. Taikina ei nimittäin juuri noussut, mistähän se johtuu? Kuuluuko tällä reseptillä tulla näin tiivistä pullaa, vai voiko tilannetta auttaa esim. psylliumilla?<br /><br />Kiitos, jos ehdit vastata. Luen muuten aktiivisesti blogiasi, ja monta uutta, mahtavaa juttua täältä löytänyt. Hyvää työtä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-78270514932015269972012-02-14T17:23:19.372+02:002012-02-14T17:23:19.372+02:00Kiitokset vinkistä täytyypä kahtoa!Kiitokset vinkistä täytyypä kahtoa!Minnariittahttp://www.unelmiavuosientakaa.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-32691611274818810952011-12-15T20:56:41.795+02:002011-12-15T20:56:41.795+02:00Miuku: kiitos oivasta vinkistä :)Miuku: kiitos oivasta vinkistä :)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-29834156778449393272011-12-15T16:01:18.403+02:002011-12-15T16:01:18.403+02:00Vinkki: Maustepörssistä (HML, toimittaa myös netit...Vinkki: Maustepörssistä (HML, toimittaa myös netitse) saa kuorellista mantelijauhoa 500g pusseissa järjelliseen hintaan.Miukunoreply@blogger.com