tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post7661163348468167711..comments2024-01-02T07:15:11.868+02:00Comments on Hiidenuhman keittiössä: Rapukeitto ja kuituinen sämpyläHiidenuhmahttp://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-46547638873958637272012-03-29T08:21:40.054+03:002012-03-29T08:21:40.054+03:00Anonyymi: No hupsista - eihän minullakaan ole niin...Anonyymi: No hupsista - eihän minullakaan ole niin tarkkaa vaakaa, että alle grammoja keittiössä mittaisin. Enkä edes tarvitse sellaista. <br /><br />Ts. tekstissä oli virhe. Po. 0,75 dl psylliumia. Olen korjannut sen nyt reseptiin. Kiitos tuhannesti, kun huomasit ja kerroit virheestä :)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-57877443933224454492012-03-28T09:15:14.457+03:002012-03-28T09:15:14.457+03:00Paljonko on 0,75 g psylliymia? Meillä ei ole noin ...Paljonko on 0,75 g psylliymia? Meillä ei ole noin pientä vaakaa...<br />Hyppysellinen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-20166429242788483372012-03-23T13:38:11.100+02:002012-03-23T13:38:11.100+02:00Jenni: uskaltaudu ihmeessä kokeilemaan pakasterapu...Jenni: uskaltaudu ihmeessä kokeilemaan pakasterapuja - jos tykkäät katkaravuista tykkäänet myös ravuista. Pakasteravut eivät myöskään ole törkeän kalliita kuten elävät ravut/tuoreet keitetyt ravut. Rapujen kuoriminen ei ole ollenkaan konstikasta. <br /><br />Rapulientä varten ronskit otteet:<br />1. väännä käsin pää irti - viskaa sellaisenaan 5-litran kattilaan<br />2. väännä käsin ravun sakset kokonaan irti ravuista - samaan kattilaan<br />3. tavallista pientä keittiöveistä apuna käyttäen napsauttele panssarikuoren sisäpinnasta poikittaiset jänteet poikki - kaiva käsin pyrstöliha, vedä selkäpuolelta lihasuikale irti (ota talteen purkkiin), poista suoli (kompostoriin) ja laita pystöliha samaan purkkiin lihasuikaleen kera -> purkki jääkaappiin odottamaan keiton keittämistä<br /><br />Eli helppoa kuin naps, naps vaan :)<br /><br />Voin laittaa kuvasarjaa elokuussa, kun saa ostettua tuoreita rapuja. Siis siitä miten valmistetaan ja miten nautitaan simppelisti. Kun vietetään rapujuhlia, rapuja kuoritaan edellä mainitulla tyylillä, muutoin paitsi sakset irroitetaan joka niveleltä erikseen, leikataan rapuveitsellä saksien kärkiin reikä ja imeskellään jokainen pikkuinen varsi erikseen. Ei sekään ole konstikasta. Usein rapujuhlissa on joku, joka on aikaisemmin kokeillut rapujen syöntiä, eikä pahastu lainkaan demonstroidessaan muille tätä taitoa ;) Ja jos kaikki ovat noviiseja, onkin hauska harjoitella ja funtsia yhdessä ravunsyönnin ihmeelisyyttä. <br /><br />Sämpylät ovat kyllä meheviä :)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-20390241851085573672012-03-23T11:55:04.348+02:002012-03-23T11:55:04.348+02:00Uskaltaisinpa joskus ostaa rapuja... mutta tuo per...Uskaltaisinpa joskus ostaa rapuja... mutta tuo perkaaminen pelottaa, mitä jos en osaa, mitä jos teen sen väärin? Ikinä en ole mitään äyriäisiä käsitellyt, joten edes perusteet eivät ole hallussa. Mutta ehkä jonakin päivänä rohkaistun pakastealtaan äärellä! :)<br /><br />Rapukeiton jätän siis hautumaan mielen perukoille, mutta noita sämpylöitä kokeilen ehdottomasti! Näyttävät meheviltä. :)Anonymousnoreply@blogger.com