tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post8118973085149853268..comments2024-01-02T07:15:11.868+02:00Comments on Hiidenuhman keittiössä: Savusilakat (böklinkit)Hiidenuhmahttp://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-52090018009188042772014-11-05T22:14:43.149+02:002014-11-05T22:14:43.149+02:00Heissan sinullekin!
Ah, savusilakkakeitto! Voi, k...Heissan sinullekin!<br /><br />Ah, savusilakkakeitto! Voi, kun minulla olisi silakoita nyt, keittelisin heti keittoa!<br /><br />Ei siellä mahassa mitään harmaata kuuluisi olla. Kun itse savustaa kalaa, se on syötävän hyvää kokonaan. Usein meillä syödään savusilakat "fileeraamalla" kalan toisin sanoen ruokaveitsellä vedetään kalan pääpuolelta selkäruotoa pitkin, jolloin saa kalan lihan helposti. Jokainen siivoaa itse kalansa.<br /><br />Mietinkin, onko niitä sinun kaupasta ostamiasi kaloja perattu kunnolla. Jos sappi on poistamatta, voi siitä tulla pahaa makua. Harmillista, jos joutuu osan kalasta laittamaan pois. Kysyn vielä kalojen superasiantuntijoilta, appivanhemmiltani ja palaan asiaan. Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-16967294351147985252014-11-05T15:52:52.135+02:002014-11-05T15:52:52.135+02:00Heissan! Olen maantieteellisistä syistä syönyt vai...Heissan! Olen maantieteellisistä syistä syönyt vain kaupasta ostettua savusilakkaa, joka on kyllä hyvää (savusilakkasoppa! maku vaikka yhdestä!), mutta ovathan ne vähän aikaa kelmussa odotelleet. Mahapuolen lihoissa on kiinni harmaata mitä lie, ja jos ei oikein hyvin kaavi sitä (ja ruotoja samalla) pois, tuntuu huono maku. Nykyään laitan jo suosiolla puolet pois mahaosan lihoista, sen ohuimman osan. Kysyisin mielenkiinnosta, vaativatko tuoreet itetehyt samaa käsittelyä?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06723082281522818645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-8938193728869957882013-07-08T22:20:54.842+03:002013-07-08T22:20:54.842+03:00Kiitos Sarppu – helppohan meidän oli, kun kalat ol...Kiitos Sarppu – helppohan meidän oli, kun kalat olivat niin kauniita sellaisenaan :)<br /><br />Meillä on pönttö kotona ja mökillä. Pääsääntöisesti savustetaan kalaa. Minä haaveilen kylmäsavustusmahdollisuudesta ;)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-87328249774250613482013-07-08T19:59:20.167+03:002013-07-08T19:59:20.167+03:00Kerraassaan kauniita savusilakoita, pitäisi viimei...Kerraassaan kauniita savusilakoita, pitäisi viimeistään nyt hankkia se pönttö...Sarppuhttps://www.blogger.com/profile/14565221566403107415noreply@blogger.com