tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post4482358547941271472..comments2024-01-02T07:15:11.868+02:00Comments on Hiidenuhman keittiössä: Karppaajan tuorepastalasagneHiidenuhmahttp://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-59119473022899212982017-03-04T17:23:03.284+02:002017-03-04T17:23:03.284+02:00Valkokastikkeesta, eli siis yhteensä 8dl kermaa ?
...Valkokastikkeesta, eli siis yhteensä 8dl kermaa ?<br />4 dl kermaa tai soijakermaa<br />4 dl maitoa, kermaa tai Alpro SoyaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12144864989354106689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-59289210954829146022016-01-25T10:16:45.282+02:002016-01-25T10:16:45.282+02:00Paljonko tällä ohjeella tässä on hh?Paljonko tällä ohjeella tässä on hh?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-24871560891005788292014-11-11T11:38:35.174+02:002014-11-11T11:38:35.174+02:00Juu, monia aineksia voi vaihtaa toisiin ja olikin ...Juu, monia aineksia voi vaihtaa toisiin ja olikin hyvä tuoda esille nuo hapatetut maitotuotteet. Toivottavasti tykästyt karppaajan pastaan!Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-65744666243159497662014-11-07T21:08:25.112+02:002014-11-07T21:08:25.112+02:00Hyvä että tuorejuuston tilalla voi käyttää myös ke...Hyvä että tuorejuuston tilalla voi käyttää myös kermaviiliä ja jogurttia, kun monet (itseni mukaanlukien) kestävät hapatettuja maitotuotteita paremmin. Aionkin kokeilla heti ensi viikolla!Raakapeukalohttps://www.blogger.com/profile/13213754541345552508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-3942146787728992282014-10-21T10:14:47.304+03:002014-10-21T10:14:47.304+03:00Kiitos snu!
Maitokastikkeeseen voi tosiaan käyttä...Kiitos snu!<br /><br />Maitokastikkeeseen voi tosiaan käyttää melkein mitä tahansa juustoja, vaikkapa niitä juustokannikoita, joita jääkaappiin aina välillä piiloutuu. Hyvä, että kokeilit mozzarellaa kastikkeeseen!Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-57789552913672931692014-10-20T12:10:32.129+03:002014-10-20T12:10:32.129+03:00Vihdoin testasin tämän ja kelpo lasagne! Pistin ma...Vihdoin testasin tämän ja kelpo lasagne! Pistin maitokastikkeeseen kaapin löydöksistä mozzarellaa sulatejuuston sijaan ja hämmästyksekseni sehän toimi hienosti :D Kiitos ohjeesta, tämäkin omaan reseptiarkistoon päätynee. :)snuhttps://www.blogger.com/profile/15030747026230211678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-47930942182256660522014-04-08T13:16:37.985+03:002014-04-08T13:16:37.985+03:00Kiitos sinulle Anitta mukavasta kommentista!Kiitos sinulle Anitta mukavasta kommentista!Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-64722229652267734142014-04-06T17:19:22.977+03:002014-04-06T17:19:22.977+03:00Tästä tuli meidän perheen uusi lempiruoka...kiitos...Tästä tuli meidän perheen uusi lempiruoka...kiitos reseptistä :)Anittanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-11579789344833385372014-02-24T18:58:28.377+02:002014-02-24T18:58:28.377+02:00Kiitos sinulle mukavasta kommentista :)
Kiitos sinulle mukavasta kommentista :)<br /><br />Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-25095085125835916412014-02-23T18:30:58.752+02:002014-02-23T18:30:58.752+02:00Tuli ihan älyttömän hyvää tästä,parempaa kuin oik...Tuli ihan älyttömän hyvää tästä,parempaa kuin oikealla pastalla. Kiitos reseptistä ja huomasin että muitakin kokilemisen arvoisia reseptejä on useita :). Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-79741550947541965902014-01-10T16:42:07.484+02:002014-01-10T16:42:07.484+02:00Superkiitos sinulle Bingoliisa :)
Mahtavaa, että...Superkiitos sinulle Bingoliisa :) <br /><br />Mahtavaa, että kokeilit pastan pakastamista. Vieläkin makeampaa on tieto siitä, että pakastamisen jälkeen pasta maistui vieläkin hyvältä! Jesh!Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-1480777870259171882013-12-30T14:50:01.065+02:002013-12-30T14:50:01.065+02:00Pakasteesta otettu satsi paistettu pannulla tilkas...Pakasteesta otettu satsi paistettu pannulla tilkassa öljyssä ja laitettu sinun ihanaa jauhenlihakastiketta päälle ja oli niin hyvää :) <br />Bingoliisahttps://www.blogger.com/profile/01692087353184282114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-22156205049025108992013-11-29T15:30:07.186+02:002013-11-29T15:30:07.186+02:00Ilman muuta kannattaa kokeilla pähkinätuorepastaa....Ilman muuta kannattaa kokeilla pähkinätuorepastaa. Nimikin kuulostaa herkulliselta. :)<br /><br />Olen itse tehnyt sienituorepastaa lisäämällä joukkoon suppilovahveroita. Pinaattiakin olen laittanut, mutta siitä en ole postausta tehnyt (luulin, että olen sellaisen tehnyt – pitääkin tehdä sitäkin, kun joulukiireiltä ehdin.<br /><br /> http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/2012/11/karppi-sieni-tuorepastaa.htmlHiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-89479161032691195842013-11-29T07:24:00.543+02:002013-11-29T07:24:00.543+02:00Varmaan vois kokeilla myös niin että laittais sen ...Varmaan vois kokeilla myös niin että laittais sen desin pähkinäjauhetta? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-83400728593471774192013-11-26T06:32:01.412+02:002013-11-26T06:32:01.412+02:00Kiitos Bingoliisa :)
En ole kokeillut pakastamist...Kiitos Bingoliisa :)<br /><br />En ole kokeillut pakastamista, vaikka olenkin tehnyt tätä tuorepastaa jo pitkään. Teen kokeilun ja raportoin tänne, tosin nyt on vähän kiireitä, joten vähän aikaa saattaa huomaamatta vierähtää ;)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-33459255314490604642013-11-25T21:22:35.164+02:002013-11-25T21:22:35.164+02:00Tämä ihanuus tuli tänään testattua ja oli aivan lo...Tämä ihanuus tuli tänään testattua ja oli aivan loistavaa . Kiitos ihanasta reseptistä ! . Kestääkö tuo pasta pakastamista jos tekee isomman satsin kerralla ? Bingoliisahttps://www.blogger.com/profile/01692087353184282114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-61991868357172441482013-07-04T19:37:30.055+03:002013-07-04T19:37:30.055+03:00Voi harmi :(
Kun tekee pastaa, kannattaa painella...Voi harmi :(<br /><br />Kun tekee pastaa, kannattaa painella se mahdollisimman ohueksi paperien välissä. Jos taikinaa tursuaa reunoilta yli, se kannattaa kaapia pois, jottei pastalevyistä tulisi liian paksuja.<br /><br />Psyllium on välillä vähän hankala. Sitä pitää vispata ihan koko ajan, ettei kökkeröidy.<br /><br />Helpompi valkokastike ilman psylliumia, mutta juustoa sitäkin enemmän: <br /><br />8 dl kerma-maitoa<br />700 g sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskijaa)<br />0,5 tl muskottipähkinää<br />0,5 tl viherpippuria hienonnettuna<br /><br />Kuumenna kerma-maito kiehuvaksi. Lisää paloiteltu (tai nokareina) sulatejuusto ja mausteet. Hämmennä kastiketta, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Jos kastike tuntuu liian löysältä, lisää vähän vielä sulatejuustoa.<br />Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-31668401951074279632013-07-04T12:41:03.400+03:002013-07-04T12:41:03.400+03:00Tein tämän ison satsin lasagnea ja psyllium taisi ...Tein tämän ison satsin lasagnea ja psyllium taisi tehdä temput.. Näytti, ööh, aika erikoiselta valkokastiketta keitellessäni, mutta kun lisäsin sulatejuuston ja kastike vähän jäähtyi, koostumus oli taas ok.. Mutta kun otin lasagnen pois uunista, niin se oli taas kamalaa limalölleröä ja pastalevytkin jäivät turhan paksuiksi.. Isäntä vaan totesi, että seuraavaksi kun kokeilet jotain niin voisit tehdä hieman pienemmän määrän :/ Illalla laittaessani lasagnea jääkaappiin, niin huomasin, että vuuan pohjalle oli kerääntynyt toooosi paljon jotain kirkasta nestettä..?<br /><br />Luulen, että tänään on lasagne heitettävä menemään.. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-72191965258363980812013-01-05T10:24:25.034+02:002013-01-05T10:24:25.034+02:00Kiva, että pidät blogistani, vaikka tuo valkokasti...Kiva, että pidät blogistani, vaikka tuo valkokastike tuotti pettymyksen. Psyllium on loistava tuote ja sillä saa aikaan paljon, ei kun valtavasti kaikkea hyvää. Joskus se pääsee yllättämään ja tuottaa ison klimpin tai limalölleröä :S <br /><br />Erinomainen kysymys - en tiedä onko maustepurkki psyllium tuhdimpaa kamaa kuin pussiversiot. Taidan testata ja palaan aiheeseen lähiaikoina.Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-52691482566530350292013-01-04T13:45:52.165+02:002013-01-04T13:45:52.165+02:00Hei,
Kiitoksia tästä mahtavasta blogista:) Tein e...Hei,<br /><br />Kiitoksia tästä mahtavasta blogista:) Tein eilen pastaa, oli hyvää. Sitten lisäksi halusin tehdä tuolla valkokastikkeen ohjeella lohikastikkeen. Mutta kun lisäsin psylliumin, siitä tuli kyllä niin kamalaa koostumukseltaan, etten voinut kyllä syödä sitä. Limainen voisi olla oikea sana. Aloinkin miettimään, että onko näillä pslliumeilla eroja, että onko minun käyttämäni jotenkin vahvempaa.. Minulla on sellainen kaupasta ostettu pieni maustepurkillinen. Tiedätkö sanoa onko se jytkympää kuin se mitä myydään isossa pussissa? Vai teinköhän jotain väärin... <br />Kiitos näin etukäteen vastauksesta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-26788563907282666942013-01-02T13:43:10.114+02:002013-01-02T13:43:10.114+02:00Kiitos! Aina tulee hyvä mieli, kun joku kertoo pit...Kiitos! Aina tulee hyvä mieli, kun joku kertoo pitävänsä jostain postaamastani ohjeesta :)<br /><br />Mukavaa alkanutta vuotta!Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-86119006944957510762013-01-01T14:20:27.760+02:002013-01-01T14:20:27.760+02:00Tää on kyllä aivan mahtavan hyvää! Joskus tehdään ...Tää on kyllä aivan mahtavan hyvää! Joskus tehdään ihan pastalevytkin, mutta vaikkei tehdä niin käyn täältä aina tarkistamassa ton sairaan hyvän bolognesen ohjeen!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-27003277642935359502012-07-11T14:26:43.361+03:002012-07-11T14:26:43.361+03:00Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä :)
Hyv...Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä :)<br /><br />Hyvä, kun mainitsit voin käytön leivinpaperin voiteluun. Leivinpaperi kannattaakin voidella nimenomaan mieleisellään rasvalla. Maku on tällöin kohdallaan ja hyvä mieli.<br /><br />Maitorahkan lisäksi voi tuorejuuston tilalla käyttää jogurttia, ranskankermaa tai kermaviiliä.<br /><br />Hyvä huomio on myös tuo lasagnelevyjen määrä. Minulla on nelihenkinen perhe ja teen ruokaa välillä runsaastikin yli, koska silloin se riittää myös seuraavan päivän ruokailuun. Meillä on myös satunnaisia naapurinlapsia ruokailemassa, usein ilman ennakkovaroitusta ;)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-28018429363834986902012-05-30T23:01:09.089+03:002012-05-30T23:01:09.089+03:00Tää on kyl tosi hyvä ohje. Olen tehnyt tätä monta ...Tää on kyl tosi hyvä ohje. Olen tehnyt tätä monta kertaa. Lasagnelevyjä tehdessä olen voidellut leivinpaperit voilla. Toimii huomattavasti paremmin kuin öljy eikä öljystä tuu ikävää sivumakua. Levyissä toimii myös maitorahka ihan hyvin, jos ei oo tuorejuustoa. Ja mulle on riittänyt yhteen vuokaan hyvin reilu puolet ohjeen pastataikinamäärästä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5798783689723192788.post-74460147274997834632012-02-15T21:01:26.236+02:002012-02-15T21:01:26.236+02:00sea: ihana, että tykästyit :)sea: ihana, että tykästyit :)Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.com