Feta-tonnikalasalaatti on raikas lounasruoka tai iltapala. Olen käyttänyt tässä reseptissä valmiiksi maustettua tonnikalaa. Jos haluat tehdä salaatin maustamattomasta tonnikalasta maustamisehdotuksia löytyy tonnikalasalaatista. Tämä valmiiksi maustettu on vain niin helppo ja nopea tehdä – ei sen puoleen, ei maustaminen kovin kauaa vie. Mielestäni tonnikalan sitruuna toimii todella hyvin avokadon ja fetan kanssa. Itse käytän öljyisessä mausteliemessä olevia fetapaloja, koska niistä saa kivasti lisäpotkua salaatille.
Tonnikala maistuu oivasti myös aurajuuston kanssa. Salaattia voi varioida mielin määrin. Kovaksi keitetyt kanamunat ja oliivit sopivat tähän salaattiin. Valitsen vihannekset siten, että lautasella löytyy mahdollisimman paljon värejä. Iloisen värinen salaatti piristää mieltä!
Feta-tonnikalasalaatti
1 prk sitruunalla ja pippurilla maustettuja tonnikalapaloja
2 rkl majoneesia
1 rkl creme fraiche/kermaviili/turkkilainen jogurtti (partaäijä)
1 prk sitruunalla ja pippurilla maustettuja tonnikalapaloja
2 rkl majoneesia
1 rkl creme fraiche/kermaviili/turkkilainen jogurtti (partaäijä)
150 g fetaa tai auramurua
1 kpl avokado
6 kpl kirsikkatomaattia
5 cm pala kurkkua
pala keltaista tai punaista paprikaa
sipulirenkaita/kevätsipulisilppua
salaattisekoitusta
Valuta tonnikala. Hienonna tonnikalaa haarukalla kulhossa. Sekoita majoneesi ja jogurtti tonnikalan joukkoon.
salaattisekoitusta
Valuta tonnikala. Hienonna tonnikalaa haarukalla kulhossa. Sekoita majoneesi ja jogurtti tonnikalan joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti