Reseptin ideaa hain täältä. Tein taas useamman taikinan, ennen kuin sain mieleiseni koostumuksen. Sopii arvata, onko meillä ollut paljon fetamuffinsseja! Käytin taikinaan mausteöljyyn marinoituja fetapaloja. Tällöin kannatti käyttää hyväksi marinadin öljy ja antaa mausteiden tulla mukaan.
Fetamuffinssit
100 g tuorejuustoa maustettu tai maustamaton
2 dl kermaa
50 g pehmennyttä voita tai margariinia tai 50 g öljyä
3 kananmunaa
150 g fetaa
3/4 dl hienoksi silputtua punaista paprikaa
3/4 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 dl mantelijauhoja tai -jauhetta
1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Vatkaa tuorejuusto, kerma ja rasva tasaiseksi massaksi. Lisää massan joukkoon kananmunat yksitellen. Hienonna fetapaloja haarukalla karkeaksi rouheeksi. Lisää massaan fetarouhe, paprikapalat ja basilika. Sekoita mantelijauhojen joukkoon pellavansiemenet, leivinjauhe ja suola. Kaada kuiva-aineet munaseokseen. Sekoita huolella. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista kypsiksi uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Leivoin seurapäivän buffettiin muffinssit kaupan "tavallisen" kokoisiin muffinssivuokiin. Muffinsseja tuli tällöin 18 kpl. Hiilareita vain 1,27 / muffinssi.
VastaaPoistaKuvan kukkamuffinssivuoka on tavallista isompi. Näitä muffareita leivoin harjoituskappaleina. Taikinasta tuli tällöin 13 kpl. ja hiilareita oli 1,76 / muffinssi.
Fetamuffarit testattu tänään piknikeväänä, ihania ! Kiitos hyvästä ohjeesta :) ja samoin uunissa kuivatut kirsikkatomaattit pääsi kokeiluun, hyviä nekin.
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit :D
Poista