Pohja on melko runsas, joten sitä voi vähän pienentää. Annan kuitenkin alla käyttämäni määrät, jotta mittasuhteet pysyvät kohdallaan. Tyttäreni halusi minun lautaselta kantapalan, koska pohja oli niin hyvää. Tämä sopii kaikenlaisten suolaisten piirakoiden pohjaksi! Nam!
Parsapiirakka parmankinkulla
Piirakkapohja:
3,5 dl mantelijauhetta
1 dl fibrexiä
1 dl parmesaania raastettuna
100 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä (tarvittaessa vähän lisää)
1 kananmuna
Täyte:
n. 11 tankoa parsaa
100 g parmankinkkua
3 kananmunaa
2 dl kermaa
2 dl raastettua parmesaania
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria ( ja suolaa, jos ei kinkkua)
Sekoita pohjan kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan levätä jääkaapissa uunin lämpenemisen ajan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Poista parsoista kova kantaosa. Lyhennä parsat vuokaan sopiviksi. Kietaise jokaisen parsan ympärille kinkkusiivu. Lado parsat vierekkäin pohjan päälle. Sekoita kananmunat, kerma, parmesaani, ruohosipuli ja mustapippuri keskenään ja kaada seos parsojen päälle. Paista piirakkaa 185 asteessa noin 25 minuuttia.
Parsa on kyllä mukavan monipuolinen, sitä voi käyttää sesonkina niin moneen, oletko keittoa tehnyt parsasta?
VastaaPoistaKeittoa en ole vielä tehnyt. Meillä syödään kyllä parsaa lähes päivittäin yhdellä jos toisella tavalla valmistettuna. Mieheni rakastaa grillaamista, joten usein parsat valmistuvat grillin ääressä.
VastaaPoista