pähkinää ja siemeniä |
Perinteisesti tuorepuuroissa käytetään lisäksi viljojen hiutaleita, mutta ne eivät ole mitenkään välttämättömiä. Puuroon voi lisätä leseitä tai muita vastaavia kuidunlähteitä. Mantelit voi vaihtaa myös muihin pähkinöihin tai pähkinäsekoitukseen. Voisin kuvitella, että marjojen sijaan tuorepuurossa voi käyttää myös avokadoa pienen sitruuna- tai limemehun piristämänä.
annos tuplana, ennen jakoa ;) |
1 annos
0,5 dl kokonaisia kuorimattomia manteleita
1 rkl auringonkukansiemeniä
0,5 rkl kurpitsansiemeniä
0,5 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
0,5 rkl pellavansiemeniä
0,5 dl marjoja
ohentamiseen:
vettä, jogurttia tai kermaa
lisäksi:
1 dl jogurttia
Laita mantelit ja siemenet illalla omiin kippoihinsa veteen likoamaan. Huuhtele aamulla kaikki muut pl. pellavansiemenet. Kaada huuhdellut mantelit ja siemenet kulhoon. Lisää joukkoon pellavansiemenet liemineen (sisältää vatsantoimintaa hoitavaa pellavasiemenlimaa) sekä marjat. Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi ja lisää vettä tai muuta nestettä joukkoon saadaksesi sopivan löysän koostumuksen. Tarjoa sellaisenaan tai jogurtin kera.
seuraavaksi surautetaan muussiksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti