torstai 6. lokakuuta 2011

Sardiinitahna

Sardiinitahna on helppo ja nopea  lounas tai alkuruoka salaatin kanssa. Sardiinitahnan voi levittää mm. leivälle, pannarille, letuille, suolaiselle kääretortulle ja voileipäkakkuun. Minä popsin kuvan leivät aamiaslounaana, tällä kertaa brunssi tuntui liian hienolta sanalta. Yhdestä purkista sardiineja tulee kolmeen leipään riittävä annos.

Jos tahna tuntuu liian voimakkaan makuiselle, siihen kannattaa lisätä hieman ranskankermaa, smetanaa, maustamatonta tuorejuustoa, jogurttia tai kermaviiliä.


Sardiinitahna

1 prk (120g /78 g) sardiineja
2 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
yrttisuolaa ja mustapippuria

lisäksi joukkoon voi laittaa mm.:
salaattisipulia silppuna
kaprista
maustekukkua silppuna
paprikaa silppuna
kovaksi keitettyä kananmunaa silppuna
fetaa tai vuohenjuustoa pieninä paloina
silputtuja yrttejä


Valuta ylimääräinen liemi kaloista. Halkaise kalat haarukalla ja poimi selkärankaruoto pois. Muussa kalat, lisää joukkoon majoneesi ja sitruunamehu. Mausta varovasti suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Sardiineja ei kyllä koskaan tule käytettyä! Pitääpä ottaa asiaksi ostaa purkki ja kokeilla tätä:)

    VastaaPoista
  2. Tottakai tuoreet kalat ynnä muut ovat paljon raikkaampia ja ihanampia, mutta jos tuoretta kalaa ei ole saatavilla, purkitetuista saa mm. kelvollisia tahnoja.

    VastaaPoista