uunijuureksia ja kalaa |
Punajuurten kanssa kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja, jotta näpit pysyvät siivon värisinä. Itse kuorin ja pilkoin kaikki muut juurekset ensin ja lopuksi punajuuret. Joukkoon voi laittaa muitakin yrttejä ja valkosipulia vaikkapa siivuina. Miedon kalan seuraksi tein tällä kertaa miedon makuiset juurekset. Suolan kanssa kannattaa edetä hieman varoen, koska aurajuusto tuo suolaisuutta. Auran sijaan voi laittaa esimerkiksi fetaa tai vuohenjuustoa. Jollei juustoista pidä, pois se silloin juureksista ;)
2 punajuurta
1 lanttu
1 palsternakka
1 lohko selleriä
1 sipuli
1,5 dl auramurua
n. 1 dl öljyä
1-2 rkl timjamia silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Kuori, lohko tai kuutioi juurekset ja kumoa ne isoon kulhoon. Kaada öljy, timjami ja aurajuusto päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoittele öljy ja mausteet tasaisesti juureksiin. Kaada isoon uunivuokaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa reilu tunti. Jos juurekset alkavat tummua liikaa, laita folio päälle. Tarkista juuresten kypsyys tikulla.
Uunijuurekset ovat ihan parasta talviruokaa. :) Hyvä kun mainitsit tuon vuohenjuuston! Täytyy ehdottomasti ostaa sitä seuraavalla kauppareissulla!
VastaaPoistaPiparkakkutyttö: juu, näin on! Minä taidan mainita vähän väliä noita juustoja, kun olen niin heikkona niihin.
VastaaPoistauunijuurekset <3
VastaaPoistaKuin myös, uunijuurekset ovat ihania!
VastaaPoista