uuniin menossa |
Uusi marinadini toimii erinomaisesti, tuoksuu ja maistuu ihanalle. Valmiit paistisiivut voi laittaa tarjolle joko erikseen marinadin kera tai kulhossa siivut rullalla ja marinadi päälle kaadettuna.
tämä paisti oli 60 asteista uunista poistuessaan |
1-1,5 kg sisä- tai paahtopaistia
suolaa ja mustapippuria
Paista paistin pintaan kuumalla pannulla, ilman rasvaa, ruskea väri. Nosta paisti ritilän päälle ja hiero sen pintaan suolaa ja pippuria. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita paisti ritilän päällä 225 asteiseen uuniin ja vuoka sen alle keräämään mahdollisia paistista valuvia nesteitä. Paisti on kauniin punaista 60-62 asteisena (70 asteisena paisti on kypsää). Kun paisti on haluamasi kypsyyttä, ota se uunista, poista paistimittari, laita folio paistin ympärille. Anna paistin vetäytyä puoli tuntia. (Tee marinadi valmiiksi).
Laita paisti marinadin kanssa kaksinkertaiseen pakastepussiin. Laita pussukka jääkaappiin vuorokaudeksi tai kahdeksi. Ota marinadi talteen. Leikkaa kylmä paisti ohuiksi siivuksi ja laita tarjolle marinadin kera.
1 dl öljyä
0,5 dl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeritonta siirappia (tai siirappia/hunajaa)
1 dl timjamia silputtuna
1 oksa rosmariinia
1 punasipuli puoliympyräisinä siivuina
4 valkosipulinkynttä siivuina
Riivi rosmariinin lehdet marinadiin. Sekoita joukkoon loput ainekset.
Onpa herkullisen näköistä! Olen viime aikoina tehnyt vain routapaistia, sitä ei oikein voi sössiä. Yhden paahtopaistin pilasin paistamalla sen liian kypsäksi, joten olen nyt tehnyt vain jäisestä kalikasta aloittamalla:)
VastaaPoistaKiitos Campasimpukka!
VastaaPoistaRoutapaistia pitää kyllä kokeilla minunkin :)
Ah, tuli nälkä! Ihanan näköistä!
VastaaPoistaKiitos tiliaa :)
VastaaPoistaToimii herkullisesti! Myös leivän päälle paisitisiivu ja marinadin sipuli-yrttisettiä sen päälle. Nam!
Ooh nam, täälläkin tuli nälkä! Itse olen toivottaman kärsimätön marinoija: olen monesti nopeuttanut hommaa siivuttamalla paistin ja marinoimalla siivut- parikin tuntia saattaa silloin riittää. Valkosipulimarinadi tosin kerran värjäsi siivut sellaisiksi omituisen sinertäviksi, ihmeellistä keittiökemiaa..
VastaaPoistaAhmija: kiva, että houkutti :)
VastaaPoistaJuu, marinointi onnistuu paistin paistamisen jälkeen myös siivuttamalla paisti ja kaatamalla marinadi siivujen niskaan. Siivujen väri tosiaan himmenee näin menetellen, mutta maku on yhä huikaiseva.
Olen minäkin päässyt valkosipulien kanssa tähän sinertävään keittiökemiaan osalliseksi. Olisi kiva tietää miksi näin tapahtuu. Tietääkö kukaan?