Paprika-broilerikastike on meksikolaisittain maustettu kermainen kastike. Se on, kuten yleensä kaikki arjen ruoat, nopea valmistaa. Tuore korianteri ja paprika tuovat kastikkeeseen raikkautta.
Kysyin lapsiltani aamusella, mitä he toivoisivat päivälliseksi. Kanakastiketta ja riisiä ilmoitti poikaseni tomerasti. Eipä ollut vaikea toive toteuttaa. Tyttöseni ystävä oli tulossa kyläilemään, joten kastikkeen piti olla gluteenitonta. Kermakastikkeella sekin onnistuu vaivattomasti. Lapsille keitin riisiä ja itselleni kuullotin kukkisriisiä. Lapset saivat ottaa kukkisriisiä lämpimänä kasvislisukkeena annoksiinsa ;)
Käytin kastikkeen maustamiseen itse sekoittamaani tacomaustetta. Se on mielestäni ihana mausteseos, jota käytän paljon muun muassa pihvien, kukkisriisin ja jauhelihan maustamiseen. Tacomausteen voi kuitenkin vaihtaa reseptiin sulkuihin mainitsemiini mausteisiin, hyvää tulee molemmilla tavoilla. Jos pitää tulisesti maustetusta ruoasta, voi joukkoon silputa tuoretta chiliä.
Paprika-broilerikastike
600 g broilerinfileitä siivutettuina
3 dl kermaa
1 paprika pieneksi paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
1 dl korianteria tai persiljaa silputtuna
3-4 tl tacomaustetta (tai 1 tl paprikaa, 1 tl juustokuminaa, 0,5 tl vahvaa chilijauhetta ja 1 mm cayennepippuria)
(0,5-1 chili hienonnettuna)
suolaa ja mustapippuria
Paista broilerisiivut kahdessa erässä pannulla kypsiksi. Laita ne hetkeksi sivuun odottamaan ja laita käyttämäsi paistinlasta pesuun. Kuullota sipuli pannulla, lisää joukkoon paprika ja tacomauste (ja tuore chili). Kääntele kasviksia pannulla parin minuutin ajan. Lisää joukkoon broileri ja kerma. Anna kerman kiehua pari minuuttia, mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Sekoita korianteri kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Kylläpäs tuli todella hyvää!
VastaaPoistaKiitos Me Like!
PoistaTämä kastike on meidän perheen arjen perusreseptistöä. Kiva, että teilläkin tykättiin!