Rouhituilla nachoilla paneeratut broilerin koivet, broilerinuijat ovat aivan varmasti lapsille ja vähän varttuneemmillekin mieluinen rapsakka meksikolaisruoka. Meillä ainakin toimi järisyttävän hyvin. "Wow, looks delicious!" huuhdahti lapseni, kun hän näki nacho-kanakulhon. Jopa alkaa lapsetkin puhua spontaanisti vieraita kieliä. Olisi varmaankin puhunut espanjaa, jos olisi osannut. "Nam, nam, nam... ", mutisi hän syödessään broileria. Kyllä tuli hyvä mieli itsellekin :)
Tarjosin nacho-kanan kanssa lempeää ja samalla ripauksen tulista salsaista ranskankermadippiä ja vielä pikkaisen tulisempaa jalapeno-tomaattisalaattia. Maistui aivan Meksikolta, samalta kuin ihanat makumuistot vuosia sitten koettuun perhelomaan kahden ystäväperheen kanssa Play del Carmenissa. Olenko taikuri?
Reseptiä varten sain ison paketin Indian-tuotteita, nachoja, soosseja ja muita pikkuherkkuja. Ajatus nachojen rouhimisesta muruiksi, innosti luomaan itselleni uutta meksikolaishenkistä, nachoilla paneerattua kanaa. Olin hetken mielestäni ainutlaatuinen ja luova kokki. Ikävä kyllä tätä kirjoittaessa huomasin, että onhan vastaavia joku ehtinyt jo tekemään – pöh, uuden kehittäminen on yllättävän vaikeaa. Paljon helpompaa on voittaa arvonnoissa. Nykyään uskon, että kuka tahansa voi voittaa – voitinhan minäkin kahdessa blogiarvonnassa tänä vuonna. Voit kokeilla onneasi äänestämällä UGH! Äänestä tiukin soossi -kilpailussa, jossa on nachomaiset palkinnot :)
Suunnitellessani nacho-kanaa, alkuperäinen ideani oli tehdä nacho-kalaa ahvenesta. Tämän reseptin voi toteuttaa niin kalalla kuin vaihtamalla kananuijat broilerin rintafileiksi. Nacho-ahventa tehdään siistityistä kalafileistä ilman nahkaa ja ruotoja, eikä niitä tarvitse kypsentää uunissa lainkaan. Ahvenfileet kypsyvät pannulla paistamalla niitä molemmin puolin muutamassa minuutissa.
Nachorouhe valmistetaan rouhimalla ne monitoimikoneen leikkuterällä tai käyttämällä pullonpohjaa tai muuta tasapohjaista vempainta murskaamiseen (minä käyttäisin puista perunansurvinta, jollei monitoimikoneeni toimisi). Panerointiin tarvitaan kolme syvää lautasta: mantelijauhoille, kananmunalle ja nachorouheelle. Jotta nacho-kanapamput olisivat kauniin väristä ja ihanan rapsakoita, ne esipaistetaan öljyssä pannulla ja kypsennetään lopuksi uunissa. Pikkaisen puuhastelua vaativaa, mutta lopputulos ilahduttaa koko perhettä!
Nacho-kana
4:lle
1 kg broilerin koipia tai 4 broilerin rintafilettä
panerointiin:
n. 2 dl Indian nachoja rouhittuna
2 dl mantelijauhoja
1–2 kananmunaa
mausteseos:
1 tl savupaprikaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
lisäksi tarjolle:
limetin lohkoja tai siivuja
Mittaa mantelijauhot syvälle lautaselle. Sekoita mantelijauhoihin mausteseos. Toisella syvällä lautasella sekoita haarukalla yhden kananmunan rakenne rikki – tarvittaessa ota toinen kananmuna käyttöön. Surauttele Indian nachoja monitoimikoneen leikkuuterällä karkeaksi rouheeksi. Voit murskata nachot myös käsin käyttämällä pullonpohjaa tai vastaavaa murskaimena. Kaada nachorouhe kolmannelle syvälle lautaselle.
Laita leivinpaperi pellin päälle. Pyöräytä jokainen broilerin koipi ensin mantelijauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi nachorouheessa. Laita paneroidut koivet leivinpaperin päälle. Kuumenna pannulla reilusti öljyä. Kun tipautat pienen palan leipää öljyn joukkoon ja se alkaa heti ruskistua, öljy on sopivan kuumaa. Paista muutama broilerin koipi kerrallaan, kunnes saat niihin kauniin, rapean ruskean pinnan. Nosta paistetut koivet talouspaperin päälle hetkeksi, jotta saat ylimääräisen rasvan niistä pois. Tämän jälkeen nosta koivet takaisin leivinpaperin päälle.
Kun olet paistanut kaikki koivet, kypsennä niitä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys leikkaamalla yhden koipeen syvä lovi. Jatka tarvittaessa kypsentämistä 5–10 minuuttia. Tarjoa salsaisen ranskankerman ja jalapeno-tomaattisalaatin kera.
Salsainen ranskankermadippi
150 g ranskankermaa
1-2 rkl Indian salsa Hot
2 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl limetin mehua
Sekoita salsa ranskankerman joukkoon. Dipin tulisuutta säädät ensin laittamalla yhden ruokalusikallisen salsaa ja lisäämällä sitä, mikäli haluat tulisempaa. Sekoita ranskankermaan korianteri ja limetin mehu. Kumoa tarjoilukulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan ruoan valmistumista.
Jalapeno-tomaattisalaatti
4 tomaattia kuutioituina
1 pieni sipuli silputtuna
2 rkl Indian jalapenoja hienonnettuina
0,5 dl korianteria hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Sekoita tomaatit, sipuli, jalapenot ja korianteri keskenään. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
****
Reseptit ovat osa Blogiringin ja Indianin yhteistyökampanjaa.
Tosi kivat reseptit! Näyttää hyvältä.:)
VastaaPoistaKiitos Katja :) Meidän perheessä tykätään meksikolaisista mauista.
PoistaQue delicioso!
VastaaPoistaMuchas gracias :D
PoistaTuollainen salsa on ihanaa,muy rico:)
VastaaPoistaJuu, tomaatit kypsyvät kovaa vauhtia, joten niistä on ihana tehdä erilaisia salsoja :)
PoistaKiitos ideasta, tällä vois helposti korvata tortillaillan :)
VastaaPoistaKiva, kun pääsin mukaan tähän kampanjaan halusin kehitellä reseptin tai reseptejä, jotka maistuisivat meksikolaiselle, mutta olisi vähän vaihtelua vaikkapa niihin tortilloihin ;)
PoistaNacho-kana oli taivaallista, kiitos ohjeesta! Enis kerralla kokeilen sein kanssa. :) -Jenni
VastaaPoistaIhanaa Jenni! Kiitos, että kerroit onnistumisesta, todella mukava kuulla :)
PoistaUskon, että onnistuu ihanasti seitin kanssa.