Kevät toi ihanan parsan sekä uuden keittokirjan Meren Maku – Parhaat maut maalta, mereltä ja metsästä. Olin juuri ostanut nipun keväisen raikkaita, ihania parsoja, kun sain Sweet Food O' Mine -bloggaajan Sari Spåran Meren maku -keittokirjan luettavakseni. Kokeiltavaksi reseptiksi valikoitui luonnollisesti parsaresepti, joita kirjasta löytyy kaikkiaan kolme.
annos on koristeltu kirsikan kukilla |
Munakkaat ovat meidän perheessä vahvasti kesäruokaa, sillä perheen nukkuessa pitkään, myöhäisen aamupalan tulee olla tuhti. Parsa raikastaa munakasta ja feta ryhditää maut. Erinomainen ja herkullinen yhdistelmä. Lempipaistinpannuni ei ole järin suuri, vain 20 senttiä halkaisijaltaan, joten jouduin hieman vähentämään kirjan reseptistä parsan määrää. Lisäsin ohjeeseen ruohosipulia ja kirsikankukkia, sillä ne sopivat mielestäni kirjan henkeen.
Meren maku -keittokirja on ensimmäinen osa Sari Spåran keittokirjasarjasta. Sarjan toinen osa Talven maku ilmestyy syksyllä 2015. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä Myrskylän rannoilla talvisin kokkaillaan.
Parsa-fetamunakas
2:lle200 g parsaa
5 kananmunaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
pinnalle:
50 g fetaa murusteltuna
2 rkl ruohosipulia
rouhaisu mustapippuria
Puhdista parsat. Leikkaa tai napsauta käsin parsan kannasta kova, puumainen pala pois. Pilko parsat pienemmiksi paloiksi.
Kuumenna pannulla rasva. Paista parsan palasia 1–2 minuutin ajan. Siirrä parsat lautaselle.
Sekoita kulhossa kanamunien rakenne rikki haarukalla ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannu ja lisää tarvittaessa rasvaa. Kaada munaseos pannulle ja laske lieden lämpötila keskilämmölle. Sekoittele sitä lastalla koko ajan pohjaa myöden, jotta munakas saa mukavasti rakennetta. Juuri ennen kuin munakas alkaa muodostua, tasoittele pinta ja ripottele parsat, feta ja ruohosipuli sen päälle. Rouhaise ripsaus mustapippuria munakkaan pintaan. Anna munakkaan kypsyä, kunnes sen pinta on hyytynyt.
*****
Keittokirja on saatu arvostelukappaleena.
Oi miten kauniin munakkaan valmistit ( ja maukkaan ) Kiitos kirja-arvostelusta ja toivottavasti pääset pian testailemaan syreeniä ruoanlaitossa :)
VastaaPoistaKiitos Sari!
PoistaHelppo tehdä hyvää, kun on herkullinen ja vaivaton resepti. Syreenipuskaa olen ahnaasti silmäillyt päivittäin ja pian sitä pääsee käyttämään – ihanaa!