Löysin mökkimme lähikaupasta fenkoleita. Jesh! Kaivoin esille Strömsö-kokin Paul Svenssonin keittokirjan "Grilli kuumana", jossa on muuten valtavasti ihania kuvia ja herkullisia reseptejä. Hänen reseptinsä foliossa paistettu salaattifenkoli muokkaantui käsittelyssäni hieman. Raaka fenkoli maistuu anikselta, mutta kypsyessään tämä mukula pehmenee niin sisuksiltaan kuin maultaan - aniksen maku hälvenee lähes täysin. Tämä sopii minulle erinomaisesti. Tarjoa grillattuja fenkoleita muun grillatun ruoan kasvislisukkeena.
Olen tarjonnut grillattuja fenkoleita kahdelle eri seurueelle erinomaisella menestyksellä. Lähes kaikille fenkoli oli uusi tuttavuus. Itse olen kehitellyt suhdetta fenkoliin keväästä lähtien, jolloin tein mehevän fenkoli-jauhelihalaatikon.
tsazikitahna on valloittanut fenkolin |
1 pullea fenkoli / ruokailija
mustapippuria
sormisuolaa
nokare voita
foliota fenkolin suojaksi
lisukkeeksi:
tsazikitahnaa tai
voisulaa ja parmesaania
Leikkaa fenkolin kannasta ohut siivu pois, varret ja fenkolitilli pois. Aseta jokainen fenkoli reilun kokoisen foliopalan päälle. Ropsauta fenkolien päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Laita nokare voita fenkolien päälle. Sulje foliot pussukoiksi. Laita fenkolipussukat grillin yläosaan, epäsuoraan grillaukseen tunniksi. Kypsät fenkolit ovat kokonaan pehmenneitä.
Grillailin fenkolia juhannuksena, oli kyllä kiva resepti - kiitos. :)
VastaaPoistaKiitos Siiri! Fenkoli on meilläkin yksi perheen suosikki kasvisgillattavista :)
Poista