maanantai 28. maaliskuuta 2011

Fenkoli-jauhelihalaatikko

Viikonloppuna tein liha-makaronilaatikkoa, mutta halusin tehdä lisäksi vastaavan laatikkoruoan, jossa ei ole käytetty makaronia. Kehitin omaa liha-makaronilaatikon ohjetta hieman ja vaihdoin makaronin fenkoliin. Tuloksena oli herkullinen fenkoli-jauhelihalaatikko, josta jopa appivanhemmat pitivät! Pelkäsin fenkolin aniksenmakuisuuden tuntuvan laatikossa, mutta se oli turha huoli. Maku ja rakenne olivat hyvät. Jopa ei-lisättyä-sokeria-ketsuppikin maistui hauskalta tämän laatikon kanssa.  

Fenkoli-jauhelihalaatikko

2 fenkolia
1 prk raejuustoa
1-2 rkl margariinia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-3 valkosipulin kynttä
(½-1 hienonnettu chili ilman siemeniä)
1 lihaliemikuutio
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl curryä
1 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa (250 g)
1 dl vettä
mustapippuria myllystä muutama ropsaus
1 rkl kuivattua persiljaa tai ½ dl tuoretta persiljaa silputtuna tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa

2 dl maitoa
1 kananmuna

Siivuta ja pilko fenkolit makaronin kokoisiksi karkeiksi paloiksi. Kaada fenkolipalat isoon kulhoon (tai 5 l kattilaan). Lisää raejuusto.

Ruskista jauheliha korkealaitaisessa paistinpannussa rasvassa. Kun jauheliha kypsää, lisää joukkoon silputtu sipuli, murskattu valkosipuli (jos haluat, chili). Kun sipulit ovat kuullottuneet lisää lihaliemikuutio murennettuna, jauhelihamauste, paprikajauhe, curry, paloiteltu sulatejuusto (tai nokareina) ja vesi. Anna muhia hiljakseen sekoitellen kunnes juusto on sulanut. Kaada jauheliha-juustoseos fenkolin joukkoon. Lisää loput mausteet. Sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Kaada fenkoli-jauhelihaseoksen päälle munamaito. Ripottele pinnalle mantelijauhetta ja voinokareita. Kypsennä 1 tunti 200 asteessa. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jottei pinta kuivu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...