keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Täytetty lihamureke ja coleslaw

Mureketta on kätevä tehdä iso annos kerrallaan. Siitä riittää vielä seuraavan päivän lounaalle. Annosta voi kuitenkin pienentää esim. tekemällä 2/3 annosta eli 800 jauhelihaa. Mureketta mehevöittämään olen raastanut siihen kesäkurpitsaa.

Coleslaw on ihanan raikas kaalisalaatti. Sen voi tehdä kokonaan majoneesiin, mutta kermaviili tai ranskankerma pehmentävät mielestäni sen makua. Kaalin voi raastaa ihan hienoksi tai murjoa veitsellä karkeaksi silpuksi oman maun mukaan. Jos tekee coleslawn punakaaliin, kannattaa ihan värin takia vaihtaa punasipuli purjoon. Purjoa ei raasteta vaan se silputaan hyvin hienoksi.



Täytetty lihamureke

1,2 kg jauhelihaa
10 cm pala kesäkurpitsaa
1         sipuli
2         valkosipulinkyttä
2         munaa
2 dl     kermaa
2 rkl    kuivattua oreganoa
1 tl      paprikajauhetta
1 tl      suolaa
1 tl      mustapippuria
240 g  minimozzarellapalloja
2 rkl    pestoa
o,5 dl  pinjan siemeniä
1         punasipuli
punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja

Raasta kesäkurpitsa ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli, munat, kerma, oregano, paprika, suola ja jauhettu mustapippuri. Sekoita taikina kunnolla. Laita mureketaikina voideltuun vuokaan pötköksi ja taputtele sopivan malliseksi. Tee keskelle reilun kokoinen halkio pitkittäissuunnassa. Sekoita syvällä lautasella mozzarellapallot ja pesto keskenään.  Laita maustetut mozzarellat mureketaikinan halkioon. Sulje halkio muovaamalla mureketaikinaa. Ripottele pinjan siemenet murekkeen pinnalle. Siivuta punasipuli. Laita kirsikkatomaatit murekkeen ympärille vuokaan ja sipulit tomaattien päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. Tarjoa salaatin ja coleslawn tai kukkakaalimuusin kera.


Coleslaw

puolikas valko- tai punakaali
1 porkkana
pieni punasipuli tai pala purjoa

kastike:
1 dl majoneesi
1 dl kermaviili
2 rkl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta (esim. sukrin)
1 rkl (sitruuna)valkoviinietikkaa
1 rkl keltaista sinappia
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl cayennepippuria
(1 rkl sellerin siemeniä)

Raasta tai silppua kaali hienoksi. Raasta porkkana ja punasipuli. Kerää kaikki silppu isoon kulhoon.

Sekoita pienemmässä kulhossa kastikkeen ainekset sekaisin. Tarkista maku. Kaada kastike kaali-porkkana-sipuli –silpun päälle ja sekoita huolellisesti. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...