Aineksista riisiproteiinijauhetta ja gluteenia saa mm. luontaistuotekaupoista, muut ainekset löytyvät myös päivittäistavarakaupoista. Pellavansiemeniä myydään rouheena ja kokonaisina siemeninä. Rouhitut pellavansiemenet kannattaa säilyttää jääkaapissa, etteivät ne mene huonoksi. Lähes kaikki siemenet ja pähkinät pystyy kotonakin rouhimaan esim. tehosekoittimessa tai talouskoneen teräsekoittimella.
Rukiinen leipä
1,25 dl täysjyvä ruisjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2,5 dl lämmintä vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
1,25 dl vehnäleseitä
0,75 dl riisiproteiinijauhetta
2 dl gluteiinia
Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Lisää lämpöiseen veteen öljy, suola ja pellavansiemenrouhe.
Lisää taikinaan loput ainekset. Sekoita hyvin. Laita taikina voideltuun leipävuokaan nousemaan liinan alle tunniksi.
Paista kohonnut leipä 180 asteessa n. tunti. Leivän pohjaa napauttaessa pitäisi kuulua kumea ääni. Anna leivä jäähtyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti