torstai 31. maaliskuuta 2011

Feta-tonnikalasalaatti


Feta-tonnikalasalaatti on raikas lounasruoka tai iltapala. Olen käyttänyt tässä reseptissä valmiiksi maustettua tonnikalaa. Jos haluat tehdä salaatin maustamattomasta tonnikalasta maustamisehdotuksia löytyy tonnikalasalaatista. Tämä valmiiksi maustettu on vain niin helppo ja nopea tehdä – ei sen puoleen, ei maustaminen kovin kauaa vie. Mielestäni tonnikalan sitruuna toimii todella hyvin avokadon ja fetan kanssa. Itse käytän öljyisessä mausteliemessä olevia fetapaloja, koska niistä saa kivasti lisäpotkua salaatille.

Tonnikala maistuu oivasti myös aurajuuston kanssa. Salaattia voi varioida mielin määrin. Kovaksi keitetyt kanamunat  ja oliivit sopivat tähän salaattiin. Valitsen vihannekset siten, että lautasella löytyy mahdollisimman paljon värejä. Iloisen värinen salaatti piristää mieltä!

Feta-tonnikalasalaatti

1 prk  sitruunalla ja pippurilla maustettuja tonnikalapaloja
2 rkl   majoneesia
1 rkl   creme fraiche/kermaviili/turkkilainen jogurtti (partaäijä)
150 g fetaa tai auramurua
1 kpl  avokado
6 kpl  kirsikkatomaattia
5 cm pala kurkkua
pala keltaista tai punaista paprikaa
sipulirenkaita/kevätsipulisilppua
salaattisekoitusta

Valuta tonnikala.  Hienonna tonnikalaa haarukalla kulhossa. Sekoita majoneesi ja jogurtti tonnikalan joukkoon.

Asettele salaatit tarjoiluastian pohjalle. Pilko kurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Ripottele salaatin päälle. Kippaa tonnikalamajoneesi keskelle salaattia. Puolita kirsikkatomaatit ja ripottele salaatin päälle. Kuori ja siivuta avokado. Sijoittele se tonnikalamajoneesin ympärille. Ripottele feta ja sipuli salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...