tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pellavarouheleipä

Aikomukseni oli leipoa rukiinen leipä, muokkaillen Dana Carpenderin 1001 Low-Carb Recipes -kirjan ohjetta. Vehnäleseet olivat kuitenkin vähissä, joten vaihdoin suunnitelmaa. Saman kirjan innoittamana, yhtä ohjetta mieleisekseni tuunaten, leivoin pellavarouheleivän.

Reseptissä on minulle uusia tuttavuuksia kuten riisileseet, gluteenijauhot ja heraproteiinijauhot.  Löysin nämä tuotteet luontaistuotekaupasta. Heraproteiinijauhoja saa myös isoista päivittäistavarakaupoista urheilijoille tarkoitettujen proteiinituotteiden joukosta.

Olen jo pitkään leiponut karppaus.info -sivuston juustoleipäsiä, jotka ovat olleet koko perheen mieleen. Nyt halusin leipoa hiivapohjaisen taikinan. Hiivataikinaan tarvitaan mm. sitkoa, jota saa gluteenista. Meidän perheessä ei ole keliakiaa, joten gluteenin käyttö onnistuu hyvin.

Pellavarouheleipä

1 dl    riisileseitä
1 dl    pellavarouhetta
2,5 dl gluteenijauhoja
1 dl    heraproteiinijauhe
1 tl    suolaa
2 tl    kuivahiivaa
1 rkl  öljyä
3 dl   lämmintä vettä

Voitele leipävuoka rasvalla. Sekoita kulhossa kuivat aineet lusikalla sekaisin. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Kaada leipätaikina leipävuokaan. Anna taikina kohota liinan alla puoli tuntia.

Paista leipää 180 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...