Etsiskelin sopivaa reseptiä muokattavaksi. Lopulta päädyin kuitenkin resepticocktailiin, jossa mukana omaa näkemystäni. Lopputulos oli mielestäni herkullinen. Lapsia dipin ulkonäkö hieman arvelutti, mutta tykästyivät kyllä makuun. Lapset pitivät erityisesti kaalidippauslastuista (raaka kaali leikattuna sopiviksi dippilastuiksi).
1 prk (240g) artisokan sydämiä
150 g pakastepinaattia sulatettuna
2 dl majoneesia
100 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 valkosipulinkynsi
(75 g fetaa paloina)
mustapippuria
Valuta ja pilko artisokansydämet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seoksen voi myös möyhentää sauvasekoittimella, mutta itse pidän vähän kokkareisemmasta versiosta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Laita seos pieneen uunivuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Tarjoile
Tarjoile
- kuumana dippinä kasviksille (esim. kurkun, kaalin, paprikan, varsisellerin, porkkanan). BTW kaalista saa mainioita dippauslastuja!
- leivän päällä
- lättyjen tai pannukakkujen täytteenä (kuvassa pannukakuilla edellispäivän ylijäämädippi mikrossa lämmitettynä – tosi hyvää!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti