maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kinkku-fetapiirakka


Jälleen tänään piirakan kimpussa. Mieheni piti palaveria työkaverin kanssa meillä kotona, joten jotain suolaista palaa oli kiva tarjota. Piirakan alkuperäinen ohje on Dana Carpenderin kirjasta 1001 Low-Carb Recipes. Piirakkapohjaa voi käyttää myös ilman esipaistamista. Ko. ohjetta olen muokannut mieleisekseni. Piirakan pohjassa on mm. riisiproteiinia ja gluteiinia. Näitä tuotteita saa luontaistuotekaupoista. Mikäli haluat tehdä pohjan tutumpien aineiden parissa, voit leipoa mantelijauheesta piirakkapohjan. 

Käytin piirakassa öljyyn säilöttyjä fetajuustokuutioita. Liemessä oli mukana paprikaa, jotka poimin haarukalla piirakan päälle. Sipulirenkaat maistuvat ihanilta piirakoissa. Niitä en nyt laittanut, koska en ollut varma vieraamme sipulinkestävyydesta. Tomaatti-sipuli yhdistelmä toimii piirakassa kuin piirakassa. Kinkkuna voi käyttää kaikkia kinkkuja.  

  
Kinkku-fetapiirakka

pohja:
1 ¼ dl  mantelijauhetta
¾ dl     riisiproteiinijauhetta
½ dl     gluteiinia
¼ tl      leivinjauhetta
½ tl      suolaa
¾ dl     sulaa margariinia
1 rkl    vettä

täyte:
200 g saunapalvikinkkua
150 g fetajuustokuutioita
(1       sipuli renkaina)
2        tomaattia
2        munaa
2 dl    maitoa
yrttisekoitusta (herbs de provence/provencal)
100-150 g juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja vesi. Sekoita hyvin. Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Levitä paistetun pohjan päälle kuutioitu kinkku, fetakuutiot ja tomaattisiivut. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele pinnalle yrttisekoitusta ja juustoraaste. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. 

1 kommentti:

  1. Taisin aiemmin mainita että tein piirakkapohjaohjeellasi fetakinkkupiirakkaa.. käytin silloin sitä toista piirakkapohjaa jossa oli mantelijauhetta enemmän. Kokeilin nyt tällä pohjan ohjeella ja täytyy sanoa että tuli parempaa, mutta taikinaa hieman liian vähän kun käytin piirakkavuokana halkaisijaltaan 25 cm vuokaa (en omista pienempää..), joten ensi kerralla teen taikinaa enemmän. Siinä huomasi oikeastaan että taikinaa oli hieman liian vähän kun esipaistoin sitä uunissa ja pohja halkesi hieman ts se oli liian ohkainen. Noudatin nyt vinkkiäsi ja lisäsin rasvaa ja vettä hieman enemmän kuin ohjeessa niin sain mantelijauhollakin hyvin onnistuneen piirakkapohjan! :) Tästä tulee meidän taloudessa hyvä vieraillekin tarjottava suolainen piiras!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...