lauantai 2. huhtikuuta 2011

Suklaa-maapähkinämuffinssit


Etsin luontaistuotekaupassa vehnäproteiinia, mutta en löytänyt. Kysyin myyjältä neuvoa ja hän ehdotti hamppuproteiinia. Mikäpä siinä, päätin kokeilla. Kotona ryhdyin etsimään reseptejä, joissa vihreää hamppuproteiinia olisi käytetty. Melko vähän niitä netistä löytyi. Karppaus.info:n reseptien joukosta yksi tupsahti sopivasti kohdalle Kitruksen pähkinäkookosmuffinit. Tämän reseptin kommenttien joukossa oli yksi maininta, että nimimerkki Dzinni oli kokeillut hamppuproteiinia hyvällä menestyksellä omissa muffineissaan.
Kitruksen pähkinäkookosmuffinit on alkuperäinen resepti. Olen muuttanut reseptiä lisäämällä tummaa suklaata ja hamppuproteiinia. Kookosjauhot olen myös vaihtanut mantelijauhoihin, koska perheemme on tykästynyt niihin enemmän. Suklaa ja maapähkinä ovat mahdottoman ihania yhdessä. Nam! Nämä ovat herkkuja, joita ei voi syödä joka päivä,  mutta joita on lupa herkutella juhlapäivinä.

Suklaa-maapähkinämuffinssit
12 kpl

100 g voita
100 g sokeroimatonta maapähkinävoita
40 g tummaa suklaata
3      kananmunaa
1 dl  sokeria tai Sukrinia
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl mantelijauhoa
Sulata voi, pähkinävoi ja suklaa syvällä lautasella mikrossa. Sekoita tasaiseksi, kaavi kulhoon ja anna jäähtyä. Vatkaa sekaan kanamuna kerrallaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää se sekoittaen taikinan joukkoon. Lisää lopuksi makeutusaineesta puolet, tarkista maku. Lisää loput makeutusaineesta oman maun mukaan. Paista muffinssivuoissa  200 asteisessa uunissa 16 min.


4 kommenttia:

  1. Hyviä olivat :) Itse kaipaan vähän makeampaa muffinssia. Ehkä vähän enemmän sukrinia tai jotain "sattumia" joukkoon.
    Marika

    VastaaPoista
  2. Marika: Kiva, että maistuivat. Hyvä huomio tuo makeus. Itseasiassa 1 dl sokeria vastaa noin 1,25 dl Sukrinia. Eli ripaus makeutta lisää?

    Jos sattumia kaipaa, voi karkeasti rouhia mukaan pähkinöitä taikka suklaata :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos aivan mahtavasta blogista ja upeista resepteistä ♥
    Löysin tänne sattumalta ja olen tulla hulluksi, kun kaikkea ei voi kokeilla samalla kertaa...
    No tänään tein näitä, tosin kookos- ja mantelijauhoilla. Päälle Kinuskikissan maapähkinävoi-kerma kuorutus. Kiitos muuten hyvistä selvityksistä. Olen karpannut vuodesta 2004, mutta leivontakokeilut ovat aina epäonnistuneet muta- ja juustokakkuja lukuunottamatta. Minäkin olen aina ihmetellyt, kun leivonnaiset ovat olleet niin kuivia enkä tajunnut mantelijauheen ja -jauhon eroa. Mutta kiitos sinun, nyt sekin selvisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AnneT: tervetuloa blogiini :)

      Kiva kuulla, että olet tykästynyt siihen.

      Nam, maapähkinävoi-kermakuorrutus kuulostaa kuolettavan hyvältä. Kokeilen ehdottomasti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...