lauantai 9. huhtikuuta 2011

Nopea tonnikalakastike kesäkurpitsapastan kera



Tämä helppo ja nopea ruoka ei varsinaisesti ole viikonloppuruokaa. Tänään tein tonnikalakastiketta kesäkurpitsapastan kera lounaaksi, koska kaikki energia menee intialaisen päivällisen suunnitteluun illaksi. Taitaa tämä resepti olla monelle tuttu, mutta laitan sen silti tänne sivuille muistuttamaan miten helppoa kokkailu voi olla ;-)

Kesäkurpitsapasta ei ole oma keksintöni, vaan olen ottanut reseptin käyttööni täältä.

Nopea tonnikalakastike

1 rkl margariinia
1 pieni sipuli silputtuna
2 prk tonnikalaa öljyssä
200 g paseerattua tomaattia tai 2 dl kermaa
1 pkt Mustapekka-juustoa tai 100 g muuta tuorejuustoa
suolaa

Freesaa sipuli rasvassa. Lisää valutetut tonnikalat, paseerattu tomaattisose ja pilkottu juusto. Jos käytät pehmeämpää juustoa, tiputtele se kastikkeen joukkoon nokareina ja lisää mustapippuria kastikkeeseen. Kun juusto on sulanut, mausta suolalla. Tarjoa parmesanin ja kesäkurpitsapastan kera.

Vinkki:
Voit vaihtaa tonnikalan paistettuun jauhelihaan, kinkkusuikaleisiin, kypsään loheen ym.


Kesäkurpitsapasta

2 kesäkurpitsaa
margariinia
mustapippuria ja sormisuolaa

Vuole kesäkurpitsasta perunankuorimaveitsellä pastasuikaleita. Käytä myös kuori. Jätä siemenosa käyttämättä. Freesaa nopeasti kesäkurpitsasuikaleita pannulla. Tarkoitus on, että pasta jää al dente. Mausta pippurilla ja sormisuolalla.

Vinkki:
Voit tehdä pastaa myös lantusta. Kaalista saa myös pastamaisen lisukkeen leikkaamalla sen ohuiksi siivuiksi. Kummatkin freesataan samaan tapaan kuin kesäkurpitsa, mutta hieman pidempään jättäen kypsyyden edelleen al dente.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...