lauantai 30. huhtikuuta 2011

Mansikkakermakakku


Raikkaan mansikkakermakakun leipoo helposti ja nopeasti. Sen voi tarjota heti kokoamisen jälkeen tai seuraavana päivänä. Meillä tämä on vappubrunssin kakku. Mansikat sopivat vappuun ja vappujuomiin. Siitä tulee myös kivan keväinen mieli. Pohjia voi leipoa enemmänkin, mutta meille riittää kaksikerroksinen kakku tällä kertaa. Pohjan voi tehdä suklaisena kaakaolla tai vaaleana maustaen sitruunalla ja sen kuoriraasteella. Kermavaahdon vaniljajauhetta saa luontaistuotekaupoista.



Mansikkakermakakku

Kahden pohjan annos:
100 g  + 100 g pehmeää voita tai margariinia
1 ¼ dl + 1 ¼  Sukrin
2 + 2 munaa
1 ½ + 1 ½ dl mantelijauhetta
1 rkl + 1 rkl kaakaojauhetta tai sitruunan mehua ja sitruunan raastettua kuorta
1 tl  + 1 tl leivinjauhetta

3 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
1 ½  dl Sukrin tai Sukrinmelis
vanilja-aromia, vaniljajauhetta tai vaniljatangolla maustettua Sukrinia
500 g mansikoita
sitruunamelissaa tai minttua

Voitele irtopohjakakkuvuoka ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita rasva vatkaimella pehmeän tasaiseksi. Lisää Sukrin. Lisää munat taikinaan. Sekoita mantelijauhe, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita hyvin. Kaada taikina kakkuvuokaan, sivele se tasaiseksi ja paista. Paista 180 asteessa noin 20 min. Toista resepti ja paista toinen pohja lisäksi. Anna pohjien jäähtyä ennen kokoamista.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, Sukrin ja vanilja. Silppua mansikat. Laita yksi kakkupohja kakkulautaselle. Levitä puolet kermavaahdosta pohjalle. Lisää puolet mansikoista sen päälle. Aseta toinen kakkupohja niiden päälle. Levitä kermavaahtoa kakkulevyn päälle, mansikat kermavaahdon päälle ja koristele sitruunamelissalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...