sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Juustoperunat


Tiedän, että tämä perunavuoka on herkullinen, joten halusin pääsiäisenä tarjota sitä lapsillemme ja vieraillemme. Alkuperäinen resepti on vuosia sitten tullut Nicefactory Oy:ltä sähköpostilla. Olen kirjoittanut ohjeen uudelleen, koska  halusin selventää sitä. Postaan blogiini pääsääntöisesti vhh-reseptejä, mutta lisäksi laitan harvakseltaan vuosien varrella käyttämiäni perinteisiä ei-karppiruokien reseptejä.

Olen huomannut, että elämä ilman perunaa onnistuu hyvin, vaikka olen aikaisemmin rakastanut perunaruokia. Kotona teen kasvislisukkeita perunan sijaan. Ravintoloissa pyydän lämpimiä vihanneksia tai salaattia perunan tilalle. Noutopöydissä on helppo ohittaa perunaiset vaihtoehdot ja ottaa vähän enemmän salaattia. Ehkä tämä kaikki onnistuu, koska vähähiilihydraattinen ruokavalio on tehnyt minulle niin mahtavan hyvän olon. Pääsiäisaterialla otin reilummin juustokasvislaatikkoa, jonka idean olin saanut tästä juustoperunareseptistä. Ei siis ollenkaan paha selailla vanhoja reseptejä. Herkullisia hetkiä perunan kanssa tai ilman sitä!
 
Juustoperunat

4 dl  kuohukermaa
2       valkosipulinkynttä hienonnettuna
2       sipulia hienonnettuna
800 g perunoita viipaleina
50 g  Aurajuustoa murusina
1 dl   ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
 suolaa ja mustapippuria

2 dl Mustaleima-Emmentalia

Kuori ja viipaloi perunat. Laita perunaviipaleet kulhoon ja kylmää vettä päälle. Hienonna valkosipulit, sipulit,ruohosipuli ja timjami. Kiehauta kerma 5 litran kattilassa. Lisää kerman joukkoon valkosipulinkynnet ja sipuli. Kaada vesi pois perunoista ja huuhtele niitä siivilässä, juoksevan veden alla. Lisää perunat kerman joukkoon.  Keitä sekoitellen 5 minuuttia.

Lisää muut aineet pl. juustoraaste. Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun uuninkestävään vuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175 asteisessa uunissa tunnin verran. Laita folio vuoan päälle tarvittaessa, kun pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...