Mustikat ovat nyt jo kypsiä ja niistä saa kaikkea hyvää. Ensimmäiset marjat on pakko popsia suoraan puskista suuhun. Kun tilanne on hieman rauhoittunut, voi alkaa kerätä piirakkamarjoja. Piirakkamarjat on hetkessä poimittu. Jos marjoja jäisi yli, ne voisi yrittää säästää seuraavan aamun aamupalaan: jogurttia, mustikoita ja reilusti Kotiäidin Karppaus ja perhe -blogissa kehittämää myslin pähkinäsekoitusta.
Tämä mustikkapiirakka on erinomaista sellaisenaan. Täyte tekee siitä niin mehevän, että muuta ei kaipaa. Mikäli kuitenkin haluaa settiä fiinimmäksi, voi piirakkaa tarjota makeutetun kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Mehevä mustikkapiirakka
pohja:
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl tomuSukrin
1 kananmuna
3 dl mantelijauhetta
0,5 dl Fibrex
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta
1 tl kardemummaa
vuoan leivitykseen: seesaminsiemeniä
täyte:
200 g tuorejuustoa
2 kananmuna
1 dl tomuSukrin
vähän vaniljajauhetta tai vanilja-aromia
päälle:
4-5 dl mustikoita tai muita marjoja
Pohjaa varten vatkaa keskenään voi ja tomuSukrin. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Anna seisoa 10 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja leivitä se seesaminsiemenillä. Levitä taikina varovasti vuoan pohjalle (kertakäyttöhanskoilla homma sujuu). Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
piirakka menossa uuniin |
Ihana piirakka :) Monta kertaa tehnyt eri täytteillä. Seur. kokeilen mansikka-raparperia :)
VastaaPoistaKiitos! Voi miten mukava kuulla :)
PoistaMansikka-raparperi yhdistelmä kuulostaa herkulliselta - saattaisin sipaista hitusen inkiväärijauhetta täytteeseen. Inkivääri ja raparperi ovat käsittäkseni bestiksiä ;)
Ok, kiitos vinkistä :)
Poista