maanantai 11. heinäkuuta 2011

Tonnikalatahna

kuva on vaatimaton, vaikka tahna onkin ihanaa
Kesän suosikkitahnaksi on päässyt tonnikalatahna. Se on helppo ja nopea valmistaa - ja herkullista! Olen käyttänyt tahnaa kahdella tavalla: pikkusuolaisina cocktailpaloina paahdetun leivän päällä ja kansanomaisena alkuruokana tahnapurkit (tonnikalatahnan lisäksi artisokkatapenade ja tsatzikitahna) pöydässä ja paahtoleipiä tarjolla, jolloin jokainen sivelee/kasaa keon leivälleen.

Äitini ehdotti, että näistä leipätahnoista saa erinomaisia täytettyjä leipiä. Olen samaa mieltä. Täytettyyn leipään joko pelkkää tahnaa taikka tahnan lisäksi esimerkiksi salaattia, tomaattia, sipulia ja paprikaa. Niin ja suolakurkut sopivat tämän tahnan ystäviksi. Tahnaa voi käyttää myös paistettujen tai grillattujen kalafileiden, possun tai kasvisten kera.

Tonnikalatahna

1 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 rkl  pehmeää voita
2-3 rkl majoneesia
1       kevätsipuli tai reilusti ruohosipulia hienonettuina
pieni pala paprikaa hienonnettuna
1-2 rkl sitruunan mehua
(1 rkl   tuoretta oreganoa silputtuna)
mustapippuria ja suolaa

Hienonna tonnikala haarukkaa käyttäen syvällä lautasella. Hiero joukkoon voi. Lisää joukkoon loput ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti