kuva on vaatimaton, vaikka tahna onkin ihanaa |
Äitini ehdotti, että näistä leipätahnoista saa erinomaisia täytettyjä leipiä. Olen samaa mieltä. Täytettyyn leipään joko pelkkää tahnaa taikka tahnan lisäksi esimerkiksi salaattia, tomaattia, sipulia ja paprikaa. Niin ja suolakurkut sopivat tämän tahnan ystäviksi. Tahnaa voi käyttää myös paistettujen tai grillattujen kalafileiden, possun tai kasvisten kera.
Tonnikalatahna
1 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
2 rkl pehmeää voita
2-3 rkl majoneesia
1 kevätsipuli tai reilusti ruohosipulia hienonettuina
pieni pala paprikaa hienonnettuna
1-2 rkl sitruunan mehua
(1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna)
mustapippuria ja suolaa
Hienonna tonnikala haarukkaa käyttäen syvällä lautasella. Hiero joukkoon voi. Lisää joukkoon loput ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti