tiistai 12. heinäkuuta 2011
Artisokkatapenade
Tuoreet artisokansydämet ovat tietenkin ylivetoja, mutta purkkiartisokista saa erinomaisia herkkuja. Supersuosikkini on pinaattiartisokkadippi, mutta tämä vihreä tapenade on myöskin herkullista. Löysin alkuperäisen reseptin ihan sattumalta David Lebovitzin blogista. Sitä piti heti kokeilla. Ihana herkku!
Artisokkatapenade sopii erinomaisesti paahdetun leivän päälle. Sitä voi tarjoilla joko valmiina cocktailpaloina tai laittaa leivät ja purkki tapenadea rinnakkain tarjolle. Tapenade sopii myös leivän täytteenä sellaisenaan tai tuoreiden vihannesten kera. Kypsennetyt vihannekset ja paistettu kala pitävät myös tapenadesta. Meillä tarjosin tapenadea pikkusuolaisena herkkuna kahden muun tahnan kera: tonnikalatahnan ja tsatzikitahnan.
Artisokkatapenade
240 g säilöttyjä artisokansydämiä
120 g kivettömiä vihreitä oliiveja
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl hienonnettua basilikaa tai timjamia
1 rkl kaprista
1 rkl sitruunamehua
1/8 tl cayennepippuria
mustapippuria
koristeeksi:
kirsikkatomaatin siivuja, kaprista ja yrttejä
Valuta säilyketölkeistä liemet pois. Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon. Surata sauvasekoittimella seos tahnaksi. Mausta mustapippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti