torstai 7. heinäkuuta 2011

Suklaamousse aurakermalla


Suklaamousse on veljeni bravuuri laspsuudesta asti. Myönnettäköön, että hän on aina rakastanut suklaisia makuja. Oma poikaseni on aivan yhtä ihastunut täyteläisiin suklaisiin herkkuihin. Näille kahdelle uroolle on aina ilo tehdä suklaisia jälkkäreitä. Nyt tein suklaamoussen seuraksi (aikuisille) aurakerman. Lapsille moussen kanssa oli vain mansikoita ja kermavaahtoa sokerin kera.


Aurakerman ajatuksen lainasin Valion sivuilta, jossa pieneen määrää kermavaahtoa oli lisätty Aura-pehmeää. Minulla oli jääkaapissa vain aurajuuston pala, josta murustelin vähän isomman kermavaahtomäärän joukkoon murua. Minusta aurakerma on hauska lisuke suklaamousselle. Jos, siis jos aurakermaa jäisi yli, sen voi helposti käyttää esimerkiksi kuohkeana salaattikastikkeena, kasvissosekeiton joukossa, kasvissosekeiton päällä herkkusilmäkkeenä, kukkakaalimuussin joukossa tai pihvin päällä.


Suklaamousse aurakermalla

200 g suklaata
25 g   voita 
4        kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
2 dl    kermaa
2 rkl   konjakkia


aurakerma:
1 dl kermaa
20 g (noin 2 rkl) auramurua

lisäksi:
mansikoita
lapsille kermavaahtoa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna

Paloittele suklaa ja voi. Sulata ne joko varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon keltuaiset voimakkaasti samalla sekoittaen. Lisää vielä konjakki.

Vaahdota erikseen kerma ja valkuaiset. Lisää ne suklaaseokseen. Kun mousse on tasaisen kaunista, kaada se tarjoilukulhoon tai yksittäisiin tarjoilumaljoihin. Laita mousse jääkaappiin asettumaan vähintään kahdeksi tunniksi.

Aurakermaa varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon auramuru. Kaada aurakerma tarjoiluastiaan ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...