keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Pavlova jäätelöllä


Pavlova jäätelöllä on meidän perheelle yksi juhannuksen suosikkiherkuista. Sain reseptin ystävältäni Jenniltä, joka valmisti kakun tänä juhannuksena. Juhannuksena meitä herkuttelijoita on melkein kaksikymmentä, jolloin kakku tehdään tuplana. Silloin se on pellin kokoinen. Perusversio, jonka itse valmistin, riittää 8-10 henkilölle. 

Leivoin marengista kaksi kakkupohjaa, koska halusin erikseen lasten ja aikuisten kakut. Kakku olis ollut kauniimpi yhtenä isompana kakkuna. Lisäksi minulle sattui pari kommellusta. Suurin munaus oli unohtaa öljytä leivinpaperi, sillä en saanut kakkupohjia irti siitä. Tarjosin kakun leivinpaperin kera :S Toinen munaukseni liittyi kiireeseen. En ehtinyt pilkkoa mansikoita ja kakuista tuli hassun korkeita konkkeleita. Mutta... kakut maistuivat aivan ihanilta!   

Pavlova jäätelöllä


marenkipohja:
4 valkuaista                                                                                                                                               1,5 dl tomusukrin                                                                                                                      vaniljajauhetta tai vanilja-aromia                                                                                                                     1 tl viinietikkaa
öljyä leivinpaperille
1 annos vaniljakermajäätelöä      
1-2 litraa mansikoita, puolitettuina 
2 dl kermaa, vaahdotettuna ja maustettuna hitusella tomusukrinia ja vaniljaa 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ensin tomusukrin ja vanilja joukkoon. Lisää lopuksi viinietikka. Levitä pellille öljyä. Levitä öljyn päälle marenkipohja siten, että siihen muodostuu pienet reunat. Marenkipohjasta voit tehdä haluamasi muotoisen.
Paista marenkipohjaa 30 minuuttia 120 asteessa ja tämän jälkeen vielä 6 tuntia 100 asteessa. Marenkipohja kuivuu kokonaan ja se paahtuu kullankeltaiseksi. Irrota pohja leivinpaperista ja laita pohja odottamaan täytteitä.
Kakku kootaan juuri ennen tarjoilua, jotta se ei vetisty. Pohjan päälle pilkotaan puolet mansikoista. Jäätelö levitetään mansikoiden päälle paloina. Kermavaahto levitetään jäätelön päälle. Lopuksi koristellaa kakku lopuilla mansikoilla.

1 kommentti:

 1. Anteeksi epäselvä reseptiosio. En saanut tekstiä ja numeroita pysymään järjestyksessä.

  Siinä pitäisi olla marenkipohjan osalta:

  4 valkuaista
  1,5 dl tomusukrin
  vaniljaa tai vanilja-aromia
  1 tl viinietikkaa

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...