Tämä kastike on melko tulista, vaikka käyttämäni chilit olivatkin mietoja chilejä. Käytin chilit siementen kanssa. Saat vähemmän tulista, jos ensin poistat siemenet. Tosin maut tasaantuvat jääkaapissa ja chilin tulisuus myös tasaantuu. Psylliumin kanssa saa olla tarkkana. Leivonnassa se sekoitetaan kuiviin aineksiin. Nyt suurustaessa sekoitan sen vesitilkkaan ja todella nopasti kaadan nauhana sen kastikkeeseen (samalla sekoittaen kastiketta rivakasti). Psyllium alkaa turvota välittömästi ja turpoaminen jatkuu melko pitkään. Erehdyin kerran laittamaan 1 litran raparperikiisseliin 2 rkl psylliumia, jolloin kiisselistä tuli limaklöntti :( Arvatenkaan ko. sammakonkutukiisseli ei päässyt sellaisenaan blogiini. Kesän mittaan teen uusia kiisseleitä, palataan niihin myöhemmin.
kastike on surautettu sauvasekoittajalla |
1 ½ dl riisiviinietikkaa
1 ¼ dl vettä
¾ dl Sukrinia
2 punaista chiliä paloiteltuina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
3 rkl kalakastiketta
suurustukseen:
2 rkl vettä
¼ tl psylliumjauhetta
Mittaa kattilaan kaikki kastikkeen ainekset lukuunottamatta suurustetta. Keitä kastiketta 10 minuuttia. Hienonna kastike sauvasekoittimella. Sekoita psyllium vesitilkkaan ja kaada se voimakkaasti sekoittaen kastikkeen joukkoon. Purkita kastike puhtaaseen purkkiin, Anna kastikkeen jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Ihana ohje! :) Pakko päästä pian testaamaan. Minkä verran kastiketta tuosta tulee?
VastaaPoistaMistä ostit tuota sokeritonta siirappia?
VastaaPoistaIhana ohje, tahtoo kokeilla :D
Hei, löysinkin Karppisiskojen bloghista neuvosi siirappiin :)
VastaaPoistaMaria: Kiitos :) Purkitin kastikkeeni saman tien, mutta arvioisin, että sitä tuli noin 3 dl.
VastaaPoistaKotiäiti: Kiitos sinullekin :) Juu kerroin siellä jätskijutussa noista makeutuksen ihmeaineista.
Joka tapauksessa: Sokeritonta siirappia olen ostanut netistä hiilariton.fi ja fitnessfirst.fi sekä USA:ssa tavallisesta ruokakaupasta.
Hienoa, ajattelin käydä tilailemassa itsellekkin kokeiltavaksi!
VastaaPoista