torstai 23. kesäkuuta 2011

Anopin helppo silli


Sain tämän herkullisen sillireseptin anopiltani vuosia sitten. Silli kuuluu juhannukseen, mutta myös joulun ruokapöytään. Lisätään mausteisiin roseepippuria antamaan joulun väriä ;)

Tein itse reseptistä vain puolet. Lientä tosin valmistin koko määrän. Ylijäävän liemen laitoin toiseen purkkiin odottamaan seuraavaa sillisettiä. Anoppi muuten käyttää tätä reseptiä myös "ylijääneeseen" graavattuun loheen. Ts. toimii reseptin ohjeiden mukaan muutoin, paitsi sillin sijaan paloittelee graavia lohta joukkoon. Olen maistanut sitäkin versiota ja hyvältä maistuu!

Anopin helppo silli

2 pkt kevytsuolattuja sillifileitä
4 porkkanaa
1 puna- tai keltasipuli
2 rkl maustepippuria kevyesti murskattuna
(roseepippuria, tilliä varsineen)

liemi:
4 dl      vettä
1,25 dl Sukrin (1 dl, jos käytät sokeria)
1 dl      väkiviinaetikkaa

Sekoita liemen ainekset keskenään vispilää käyttäen, kunnes Sukrin on liuennut liemeen. Kuori porkkanat ja sipuli. Paloittele karkeasti porkkanat ja viipaloi sipuli renkaiksi.Leikkaa sillifileet sopiviksi paloiksi. Tiputtele purkin pohjalle porkkapaloja, sipulisiivuja ja hieman maustepippurimurskaa. Lisää osa sillipaloista. Jatka samaan tapaan, kunnes purkki on täysi. Viimeisten silliupalojen päälle tulisi laittaa porkkanaa, sipulia ja maustepippuria. Kaada lopuksi maustelientä päälle. Laita valmis purkki jääkaappiin. Silliä voi syödä jo seuraavana päivänä. Sillit säilyvät pitkään, kuten myös mahdollisesti ylijäänyt liemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...