Tämä annos on noin 6,4 dl. Minulla on OBH Nordican jäätelökone, johon tämä resepti riittää kahteen kulhoon. Kulhon reunoille kertyvä kova jäätelön olen antanut sulaa noin 20 minuuttia, jotta saan sen kauhottua irti. Olen kaapinut reunajäätelön pakkasessa olevan jätskin joukkoon.
Käytetty vaniljatanko kannattaa huuhdella kylmällä vedellä ja laittaa kuivumaan. Kuivana tangosta saa tehtyä vaniljasokeria tai vaniljasukrinia. Laita purkkiin tomusukrinia ja vaniljatanko (kokeile vielä kerran, saatko vähän vaniljasiemeniä tangosta sukrinin joukkoon). Sulje kansi tiiviisti kiinni ja anna maustua. Käytän tässä mielummin tomusukrinia kuin Sukrinia, koska se mielestäni liukenee helpommin.
Vaniljakermajäätelö
5 dl kuohukermaa
3 kananmunankeltuaista
½-¾ dl Sukrin (+ lisää tarvittaessa)
½-1 vaniljatanko tai vaniljajauhetta
Jäätelökonella: Vatkaa seos kermajäätelöseos jäätelökoneessa jäätelöksi. Pakasta jäätelö vähintään neljä tuntia, jotta siitä tulee kiinteämpää.
Ilman jäätelökonetta: Laita kermajäätelöseos pakkasen kestävään astiaan ja laita kelmu sen päälle. Laita kippo pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi. Kun jäätelöseos alkaa kohmettua kipon reunoille, vatkaa sähkövatkaimella jäätelöseos sekaisin. Laita jäätelöseos pakstimeen kelmulla peitettynä takaisin. Puolen tunnin kuluttua vatkaa jäätelöseos uudelleen sekaisin ja sen jälkeen laita takaisin pakastimeen. Toista vatkaustoimenpidettä, kunnes jäätelö on kiinteää. Peitä jäätelö kannella ja anna sen tasaantua pakastimessa pari tuntia.
Hmmm...ei onnistu tänään valokuvien lisääminen. Koitan uudelleen lähipäivinä.
VastaaPoistaOngelmia on näköjään välillä kuvien kanssa, mutta minulla onnistui lataaminen kyllä hyvin.
VastaaPoistaJäätelö on meillä ihan liian harvoin tehty herkku. Meillä on jäädytettävä kulho Kitchen Aid-koneeseen ja pakastin on aina niin täyteen tupattu, ettei tule kyllä jätskiä usein tehtyä, kun ei muka kulho mahdu pakkaseen... Mutta kun se vaivan näkee, niin onpa herkkua:)
Campasimpukka: Meilläkin on kotona pakastin aina liian täynnä. Mökillä ei onneksi näin ole :)
VastaaPoistaMinä teen jäätelöä itse, koska haluan sokeritonta jäätelöä. Valmistamani jätski pääsee Pavlovaan viikonloppuna.