Satay-kastiketta voi käyttää monenlaiseen (aasialaiseen) ruokaan; dippinä kana- ja liha-sataylle, salaattikastikeena, marinadina kanalle tai tofulle, dippinä tuoreille kasviksille, kastikkeena kypsille vihanneksille ja kanalle. Monikäyttöinen kastike säilyy jääkaapissa reilun viikon. Siis säilyy jos sitä ei herkuttele samantien pois :)
vain kookosmaito puuttuu |
2,5 dl suolattomia maapähkinöitä
1 dl kookosmaitoa
0,75 dl vettä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeritonta siirappia
1 rkl limetin mehua (puolikkaan limen mehu)
0,5 tl soijakastiketta
0,25 tl cayennepippuria
Paahda pähkinät kuumalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Laita pähkinät jäähtymään syvälle lautaselle. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai vastaavaan leikkuuteräiseen aparaattiin. Surattele kaikki sekaisin ja pähkinät lähes hienoksi. Tarkista maku. Jos kastike on liian paksua, lisää hieman vettä tai kookosmaitoa. Jos haluat tulisempaa, lisää cayennepippuria. Voit tarjota kastikkeen heti taikka antaa sen makuuntua jääkaapissa.
Jostain syystä en onnistu lataamaan valokuvia... Yritän huomenna uudelleen.
VastaaPoistaSama vika täällä, juuri samaa manailin.
VastaaPoistaNyt sain kuvat lisättyä :)
VastaaPoistaCampasimpukka: sinulla on ihana kuva!
Kiitos, kuulema nykyäänkin sama vähän vinkeä ilme löytyy, tiiä sitten:)) Hyvää juhannusta sinne!!
VastaaPoistaKiitos kovasti! Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi!
VastaaPoistaHyvää juhannusta kaikille lukijoille!