tiistai 21. kesäkuuta 2011

BBQ-ribsit

Kävimme hiljan Kirjaisissa ravintola Bystrandissa nauttimassa grilli-illallisesta. Tarjolla oli buffet-pöydän herkkuja sekä suoraan grillistä monenmoista lihaa sekä kasvisnyytit. Menu oli oiva, lisäksi jokainen pystyi valitsemaan mieleisiään herkkuja ja kokeilemaan pikkuisen kaikkea. Ainoa pettymys oli grillikylkien olematon potku. Totesimme yksissätuumin, että kotona marinoidut ja grillatut BBQ-ribsit ovat parempia.

Marinadin idea on poimittu Louise Pickfordin keittokirjasta "Grilliruoat - Kesäherkkuja moneen makuun". Olen tietenkin tuunannut reseptiä meidän perheen mieleiseksi. BBQ-ribsieissä on makua sopivasti, joten ne maistuvat meillä koko perheelle. Jos pidät polttavammasta mausta, voit lisätä vahvempien mausteuden määrää varovasti. Suosittelen maistamaan marinadia, jotta saat selkoa sen vahvuudesta. BBQ-kastikkeen valmistaa helposti kylkirimpsujen marinoituessa. Kastiketta valmistuu reilu 4 dl, joten ylijäävä kastike kannattaa pakastaa n. 1 dl annoksina. Tällöin saat kastiketta sopivina annoksina helposti käyttöön. BBQ-kastike sopii kylmänä myös dippikastikkeeksi esimerkiksi kasvistikuille, paneroiduille mozzarellatikuille sekä nuggeteille.


BBQ-ribsit

n. 1,5 kg possun kylkeä

mieto marinadi:
0,5 dl öljyä
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl suolaa
2 rkl sokeroimatonta siirappia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl cayennepippuria

voiteluun:
1 dl BBQ-kastiketta

Huuhtele kylmän juoksevan veden alla kylkirivit ja kuivaa ne talouspaperiin. Laita kylkirimpsut odottamaan voipaperin päälle.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero marinadi kylkirimpsuun ja laita ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Ota kylkirimpsut hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta (reilu puoli tuntia ennen).

Grillaa kylkirimpsuja yhteensä puolisen tuntia molemmin puolin. Sivele niiden pinnalle BBQ-kastiketta ja grillaa vielä toinen puolituntinen. Ota rimpsut grillistä ja leikkaa ne valmiiksi sormipaloiksi. Tarjoa esimerkiksi yrttisen aiolin, BBQ-kastikkeen tai homejuustokastikkeen sekä sormisalaatin tai coleslawn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...