Marinadin idea on poimittu Louise Pickfordin keittokirjasta "Grilliruoat - Kesäherkkuja moneen makuun". Olen tietenkin tuunannut reseptiä meidän perheen mieleiseksi. BBQ-ribsieissä on makua sopivasti, joten ne maistuvat meillä koko perheelle. Jos pidät polttavammasta mausta, voit lisätä vahvempien mausteuden määrää varovasti. Suosittelen maistamaan marinadia, jotta saat selkoa sen vahvuudesta. BBQ-kastikkeen valmistaa helposti kylkirimpsujen marinoituessa. Kastiketta valmistuu reilu 4 dl, joten ylijäävä kastike kannattaa pakastaa n. 1 dl annoksina. Tällöin saat kastiketta sopivina annoksina helposti käyttöön. BBQ-kastike sopii kylmänä myös dippikastikkeeksi esimerkiksi kasvistikuille, paneroiduille mozzarellatikuille sekä nuggeteille.
BBQ-ribsit
n. 1,5 kg possun kylkeä
mieto marinadi:
0,5 dl öljyä
1 rkl suolaa
2 rkl sokeroimatonta siirappia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl cayennepippuria
voiteluun:
1 dl BBQ-kastiketta
Huuhtele kylmän juoksevan veden alla kylkirivit ja kuivaa ne talouspaperiin. Laita kylkirimpsut odottamaan voipaperin päälle.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero marinadi kylkirimpsuun ja laita ne jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Ota kylkirimpsut hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta (reilu puoli tuntia ennen).
Grillaa kylkirimpsuja yhteensä puolisen tuntia molemmin puolin. Sivele niiden pinnalle BBQ-kastiketta ja grillaa vielä toinen puolituntinen. Ota rimpsut grillistä ja leikkaa ne valmiiksi sormipaloiksi. Tarjoa esimerkiksi yrttisen aiolin, BBQ-kastikkeen tai homejuustokastikkeen sekä sormisalaatin tai coleslawn kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti