sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Tämä on perinteinen raparperi- tai marjapiirakan resepti. Tai ainakin melkein; vehnäjauhot ja sokeri on vaihdettu parempiin aineksiin ;) Vaihto toimi erinomaisesti, sillä makuraatini, yllätysvieraat, mieheni, omat ja naapurin lapset tykkäsivät ja söivät piirakan viimeistä murua myöten.

Piirakan voi tehdä myös marjoista. Sukrinia voi silloin laittaa hieman vähemmän, koska raparperi kirpakkaana kaipaa enemmän makeutta kuin makeat marjat.

vielä vähän raaka piirakka
Raparperipiirakka

pohja:
150 g pehmeää voita tai margariinia
1,5 dl Sukrin
1        kananmuna
3 dl    mantelijauhetta
2 tl     leivinjauhetta
2 tl     psylliumjauhetta
(1 tl    kardemummaa)

vuoan leivitykseen: seesaminsiemeniä      

täyte:
4-5 dl raparperipaloja tai marjoja
200 g kermaviiliä
1       kananmuna
1 dl   Sukrin
vähän vaniljajauhetta tai vanilja-aromia

Pohjaa varten vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Anna seisoa 10 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja leivitä se seesaminsiemenillä. Levitä taikina varovasti vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

menossa uuniin
Putsaa ja pilko raparperi paloiksi. Levitä raparperinpalat piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna, Sukrin ja vanilja. Kaada kermaviilitäyte raparperipalojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa piirakkaa sellaisenaan, vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Tein omenapiirakka tällä reseptillä ja voi nam!!
    Laitoin reseptin blogiini ja linkitin tänne.
    http://vainamoisenmatkassa.blogspot.fi/2014/03/omenapiirakka.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kapustus!

      Kiva kuulla, että piirakka maistui! Tämä on meidän perheen klassikkoresepti.

      Sinulla on mukava blogi. Lisäsin sen tuohon sivupalkkiinikin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...