Piirakan voi tehdä myös marjoista. Sukrinia voi silloin laittaa hieman vähemmän, koska raparperi kirpakkaana kaipaa enemmän makeutta kuin makeat marjat.
vielä vähän raaka piirakka |
pohja:
150 g pehmeää voita tai margariinia
1,5 dl Sukrin
1 kananmuna
3 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta
(1 tl kardemummaa)
vuoan leivitykseen: seesaminsiemeniä
täyte:
4-5 dl raparperipaloja tai marjoja
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl Sukrin
vähän vaniljajauhetta tai vanilja-aromia
Pohjaa varten vatkaa keskenään voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Anna seisoa 10 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja leivitä se seesaminsiemenillä. Levitä taikina varovasti vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
menossa uuniin |
Tarjoa piirakkaa sellaisenaan, vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.
Tein omenapiirakka tällä reseptillä ja voi nam!!
VastaaPoistaLaitoin reseptin blogiini ja linkitin tänne.
http://vainamoisenmatkassa.blogspot.fi/2014/03/omenapiirakka.html
Kiitos Kapustus!
PoistaKiva kuulla, että piirakka maistui! Tämä on meidän perheen klassikkoresepti.
Sinulla on mukava blogi. Lisäsin sen tuohon sivupalkkiinikin.