sienet matkalla jääkaappiin maustumaan |
Jos marinoituja herkkusieniä jää yli, niistä voi tehdä esimerkiksi sienisalaattia. Valuta ylimääräinen marinadi pois. Lisää joukkoon smetanaa tai kermavaahtoa sekä hieman sipulisilppua. Lisää tarvittaessa suolaa. Valmista!
Marinoidut herkkusienet
200 g herkkusieniä
marinadi:
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä puristettuina
2 tl soijakastiketta
1 tl Sukrinmelis (tai sokeria)
mustapippuria
lisäksi:
0,5 dl ruohosipulia tai sipulinvartta silputtuna
> 0,5 dl salviaa silputtuna
Puhdista sienet harjalla tai huuhtelemalla (kuivata sienet). Lohko pienet sienet kahdeen kertaan. Lohkaise isommat sienet ja siivuta lohkot. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se sienien päälle. Lisää yrttisilppu. Kääntele sieniä, jotta marinadi ja yrtit sekoittuvat sienien joukkoon. Laita sienet jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
jk. marinoidut herkkusienet olivat ihan älyttömän hyviä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti