lauantai 9. heinäkuuta 2011

Nauvon torikahvila

Nauvon torikahvila
 Ajattelin reseptien lisäksi kertoa tässä blogissa hyvistä vähähiilihydraattisista kokemuksista. Kesän aluksi Nauvon kirkonkylässä, torilla järjestettiin Potatis Jippo. Sinällään perunamarkkinat eivät olleet aivan minun nykyisen elämäntavan mukaiset, mutta Potatis Jipossa on ihana maalaismarkkinameininki. Lapsille ponilla ratsastusta, polkutraktoreilla ajoa ja kasvomaalausta. Pientä huutokauppaa, paikallinen bändi soittamassa ja erilaisia paikallisia myyntikojuja. Mutta minulle makein, sananmukaisesti, kokemus oli Nauvon torikahvila, jossa myydään tavisleivonnaisten lisäksi vähähiilihydraattisia leivoksia ja suolaista piirakkaa. Ihanaa!

Haastattelin innoissani kahvilan omistajaa Pia Sulosaari-Sundellia. Kahvilaa ja Pitopalvelu Saaristolaista Pia on nyt pyörittänyt kolme vuotta. Pia kertoi, että oli aloittanut karppaamisen tämän vuoden tammikuussa. Nauvossa, joka on pienehkö entinen kunta, nykyisin osa Paraista (nimi vielä tämän vuoden Läntinen Turunmaa), on ilmeisesti jonkin sortin karppibuumi. Pia leipoi aluksi lähinnä itselleen vähähiilihydraattisia herkkuja, mutta asiakkaat alkoivat ostaa Pian eväitä; leivonnaisia, sämpylöitä ja piirakanpaloja. Pialla on jo alunperin ollut valikoimissaan gluteenittomat herkut, mutta nykyisin ne ovat myös vähähiilihydraattisia herkkuja. Mielestäni erinomainen oivallus yhdistää kaksi erikoisruokavaliota. Pian torikahvila Nauvossa on kesällä auki maanantaista lauantaihin klo 9-14. 

Pian pitopalvelusta tilataan monenmoista kakkua ja muuta herkkua. Hauskaa oli kuulla, että useampaan juhlaan oli taviskakun lisäksi tilattu gluteeniton ja vähähiilihydraattinen täytekakku. Ihana maailma, mistä saa omiin tarpeisiin sopivia tuotteita vieläpä asiantuntemuksella valmistettuna!

Keskustelun päätteeksi vaihdoimme vielä Pian kanssa leivontakokemuksia ja -vinkkejä. Kerroin myös blogistani ja kysyin luvan "haastattelun" postaamiseen. Oli mukava tutustua samasta asiasta innostuneeseen ihmiseen.

2 kommenttia:

  1. Kesäkahvilat ja bagelssikahvit on mulle suuri heikkous. Oon jättäny oikeestaan kaikki leivokset ja pullat alotettuani tän vähähiilihydraattisen elämän.
    Hieno oivallus pitopalveluyrittäjältä ja mielenkiintonen postaus, kiitos. :)

    VastaaPoista
  2. Mörkö: Kiitos sinulle! Toivottavasti kahviloissa ja pitopalveluissa trendi jatkuu.

    BTW: tänä kesänä minulla oli omat leivät aina mukana kun menin ravintoloihin. Valkosipulietanat ja ravut oli mukava popsia hyvällä omallatunnolla ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...