Täyteläisen suklainen piiras on kahvipöydän viettelijä. Nam. Leivoin tämän piiraan yhdelle tämän kesän hemmottelubrunsseista. Piiras on helppo tehdä, näyttävän näköinen ja tyrmäävän hyvää. Unohdin kuvata valmiin kokonaisen piiraan - harmi, sillä aaltoileva suklainen kuorrute on houkutteleva jo sinällään.
Piiras on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, koska muutoin ainakin pinta kovettuu liiaksi. Piirasta voi toki säilyttää jääkaapissa, mutta se kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin pehmenemään. Tarjoa piirasta kermavaahdon, vailjajäätelön tai vanijakastikken kera. Niin ja mansikat sopivat aina suklaan kanssa.
Suklaapiiras
pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
1,75 dl Sukrinia (tai sokeria)
1 dl mantelijauhetta
ripaus suolaa
päälle:
175 g tummaa suklaata
2 rkl voita
0,75 dl kermaa
Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna vähän jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja Sukrin vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja suola. Lisää taikinaan lopuksi sulanut suklaavoiseos. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Pohja saa jäädä vähän raa'aksi, jolloin se on ihanan tahmeaa.
piiraspohja uuniin menossa |
voita ja suklaata |
Nam! Oliko piiras muuten heti syötävissä? Itse olen huomannut, että jotkut karpimmat suklaakaakut tuppaavat maistumaan jotenkin turhan kananmunaisille ellei niiden malta antaa lepäillä jääkaapissa vähintään yön yli..
VastaaPoistaAhmija: Kyllä piiras on heti syötävissä, kunhan jäähtyy ja hieman jähmettyy, eikä maistu liian kananmunaiselle. Tämä on siitä loistopiiras, että ei-karppiystävät eivät edes tajua syövänsä karppia. (Monet ruoathan ovat ihan karppeja, vaikka niitä ei olisi edes karpiksi vääntänytkään).
VastaaPoistaMakean nälkä kasvoi siinä määrin kuvia katsellessa, että taidanpa itsekin kokeilla tätä suklaapiirasta.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :)
PoistaSuklaata ja mansikkaa, nam!
VastaaPoistaJeps, lyömätön yhdistelmä!
Poista