sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Yrttiset jauhelihakepakot

Lapset tykkäävät ruoista, joissa on jujua. Yrttisten jauhelihakepakkojen maku on mieto ja  puiset varrastikut tekevät ruokailusta vähän retkeiluhenkisen. Äidin luona maalla olen oppinut keräämään puutarhasta sekalaisesti kaikkia yrttejä jauhelihapihveihin, joista olen nämä jauhelihakepakot kehitellyt. Yrtit voi hienontaa ihan hienoksi tai karkeammaksi silpuksi, ihan huvituksen mukaan. Yrttisten jauhelihakepakkojen kera sopii erinomaistesti mm. yrttikastike, marinara-kastike tai homejuustokastike.

Jos jätät pekonisiivut pois kepakoista, kannattaa kepakot muotoilla öljytyin käsin (vähän kasvisöljyä syvälle lautaselle, josta voi tarvittaessa sipaista käsiin lisää öljyä), pekonin kanssa riittää kylmä vesi. Pekoni muuten pysyy ihmeellisen hyvin kepakoissa, vaikka niitä ei kiinnitetäkkään mitenkään.

Yrttiset jauhelihakepakot

400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli raastettuna
1 dl hienonettuja yrttejä (useampaa sorttia esim. basilikaa, timjamia, ruohosipulia, mäkimeiramia, lipstikkaa, persiljaa)
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl maustepippuria
1 tl yrttisuolaa

päälle:
8 siivua pekonia

lisäksi:
8 vedessä liotettua puista varrastikkua

Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset. Jaa jauhelihamassa kahdeksaan pieneen palaan. Pyörittele märin käsin jokaisesta jauhelihapallukasta n. 8 cm pituinen pötkylä, kepakko. Työnnä jokaiseen kepakkoon varrastikku. Kääri kepakkojen ympärille pekonisiivu. Grillaa kepakot kypsiksi tai paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, välillä käännellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...