kastiketta en ehtinyt keittää tarpeeksi kokoon... |
Hampurilaisista mainittakoon vielä, että niissä kannattaa käyttää cheddar-juustona kunnon kovaa cheddaria eikä yksittäispakattuja sulatejuustoläpysköitä. Leipinä käytin tällä kertaa Karppista, mutta viimeksi leivoin sämpylät rukiinen leipä -taikinasta (mieheni rakastaa tätä leipää!). Majoneesina voi käyttää esimerkiksi paprika-kurkkumajoneesia.
Jauhelihapihvit karitsasta
1 kg karitsan jauhelihaa
2 dl kermaa
1,5 dl Pofiber tai korppujauhoja
2 kananmunaa
2 sipulia silputtuina
2 valkosipulinkynttä silputtuina
1 dl persiljaa, ruohosipulia (tai sipulin vartta), timjamia ja basilikaa silputtuina
2 tl maustepippuria
suolaa ja mustapippuria
Laita kerma ja Pofiber hetkeksi kulhoon turpoamaan. Lisää joukkoon kananmunat. Lisää kananmunien jälkeen loput ainekset, mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile öljyisin käsin taikinasta 8 isoa pihviä. Grillaa tai paista pihvit pannulla kypsksi.
Kanttarellikastike
1 l kanttarelleja
3 dl kermaa
1 sipuli silputtuna
1 rkl timjamia silputtuna
vähän ruohosipulia silputtuna (tai sipulin vartta)
maustepippuria ja suolaa
Putsaa ja hienonna kanttarellit. Laita pannulle rasva kuumenemaan. Lisää kanttarellit pannulle. Käänetele kanttarellejä melko kuumalla pannulla. Lisää sipuli hetken päästä pannulle. Kun kanttarellit ja sipulit ovat kauniisti kuullottuneet, lisää joukkoon kerma, timjami ja ruohosipulia. Kun kerma on kiehunut sopivasti kokoon, mausta maustepippurilla ja suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti