Kuka on Hiidenuhma?


Hiidenuhma

Kotikokki. Perheellinen keski-ikäinen nainen, joka harrastaa ruoanlaittoa, villiyrttejä, ravinnon terveysvaikuttuksiin liittyviä kursseja ja koulutusta, lukemista ja sauvakävelyä.

Tässä iässä voi helposti huomata, että kaikkeen muuhun on kiinnittänyt huomiota kuin omaan hyvinvointiin. On ollut kiire tehdä kaikkea ja huolehtia kaikesta ja kaikista muista: perheestä, kodista ja muusta maailmasta. Kun oma terveys hieman pettää, muistaa vihdoin itsensäkin. Onneksi edes silloin.

Karppaamisesta hiilihydraattitietoiseen syömiseen

Kun aloitin blogin, olin juuri löytänyt karppaamisen. Se toimi ja toimii hienosti, mutta olen huomannut, että karppaamista voi tehdä epäterveellisesti ja terveellisesti. Oppiessani uutta ravinnosta, olen siirtynyt minulle sopivampaan, hieman pehmeämpään ruokavalioon, jossa tavoitteeni on syödä hiilihydraattitietoisesti hyviä hiilihydraatteja huonojen sijaan. Reseptini usein sopivat edelleen karppaamiseen, mutta ruokavalioni on siirtynyt hiilihydraattien välttämisestä hyvien hiilihydraattien käyttämiseen.

Vatsan hyvinvointi

Blogissani oli yli puolen vuoden tauko, kun en vatsavaivojen vuoksi pystynyt kirjoittamaan ruoasta. Saadakseni vatsani kuntoon, siirryin syksystä 2016 lähtien maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon. Perheeni syö edelleen sekaruokavaliolla samaa kuin minäkin, mutta lisäksi maitotuotteita ja kaikkia viljatuotteita. Minulle on nyt tulleet tutuksi kasvismaitomaailma ja jo karppaamisen aikana käytössä olleet pähkinä- ja mantelijauhot, perunakuitujauhe sekä muut "kummalliset tuotteet" ovat saaneet rinnalleen uusia ihania ryynejä ja jauhoja. Blogissa on jatkossa entistä monipuolisempia reseptejä!
Profiilin valokuva minusta on Jenny Matikaisen ottama, muut kuvat ovat omiani, eikä niitä saa käyttää ilman lupaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...