maanantai 31. lokakuuta 2011

Pikaruokaa: tonnikalamunakas


Tonnikalamunakas on kuin italialainen pizza, jolle emäntä laittaa mitä kaapista sattuu löytymään. Pizza saattaa toisinaan olla jopa enemmän goumeeta kuin munakas konsanaan, mutta arjessa tarvitaan myös nopeita pikkuruokia. Mieheni ei erityisesti välitä tonnikalasta, mutta tämä munakas kelpasi erinomaisesti. Lieneekö miehelläni ollut kova nälkä?!

Minä oikaisin ohjeessa hieman, koska "en jaksanut" lompsia pihalle hakemaan lipstikkaa (jota vielä on muutama pikkuinen lehti). Ojensin laiskasti käteni maustehyllyä kohti ja ripottelin päälle kuivattua ruohosipulia. Saa vapaasti soveltaa. Munakkaan pointti on kostea munakaspohja, jolle ripotellaan täytteet, viimeisenä juustoraaste, ja annetaan kypsyä pienellä lämmöllä kannen alla muutaman minuutin. Täytteet lämpiävät ja juusto sulaa. Tarjoillaan "avomunakkaana".

ja kansi päälle
Tonnikalamunakas
kahdelle

4-6 kananmunaa
4-6 rkl kermaa, maitoa tai vettä
2 prk tonnikalaa
3 rkl sitruunamehua 
2 tomaattia paloiteltuina
muutama salaattisipuli silputtuina
100 g vahvaa juustoa esim. Mustapekkaa, fetaa tai vuohenjuustoa paloiteltuna
1-2 dl juustoraastetta
yrttisilppua
suolaa ja mustapippuria

Sekoita haarukalla kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria (riippuu paljolti juustoista). Kuumenna pannulla rasva. Kaada munaseos pannulle ja vetele lastalla pohjaa pitkin ympäri pannua, jotta saat munakkaan rakenteen aikaiseksi. Sekoita munakulhossa tonnikala pienemmäksi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Kun munakasseos alkaa olla puoliksi hyytynyt, levitä se tasaisesti pannulle, pienennä lieden lämpötila melko alhaiseksi ja kippaa munakkaan päälle tonnikala, tomaatit, sipulit, Mustapekka-juusto, yrttisilppu ja lopuksi juustoraaste. Laita iso kansi hetkesi päälle, jotta päälimmäinen juusto alkaa sulaa ja täyteet lämpiävät.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kyllä kokeilla. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Tuula: kiitos sinulle. Mehevää oli kyllä, estetiikka vähän kyseenalaista ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...