perjantai 22. heinäkuuta 2011

Marinoidut herkkusienet

sienet matkalla jääkaappiin maustumaan
Tarjoan tällä kertaa vierailleni alkuruoaksi marinoituja herkkusieniä, paprikoita ja kesäkurpitsaa. Lisukkeina mozzarellapalasia (paistettu vuohenjuusto sopisi myös), parmankinkkua ja paahdettua leipää. Marinoidut kasvikset sopivat oivasti alkuruoaksi sekä grillattujen ruokien lisukkeiksi. Ne maistuvat ihanan tuoreilta verrattuna valmiiksi säilöttyihin serkkuihinsa. Yrttejä voi marinadissa vaihdella mielensä mukaan.

Jos marinoituja herkkusieniä jää yli, niistä voi tehdä esimerkiksi sienisalaattia. Valuta ylimääräinen marinadi pois. Lisää joukkoon smetanaa tai kermavaahtoa sekä hieman sipulisilppua. Lisää tarvittaessa suolaa. Valmista!

Marinoidut herkkusienet

200 g herkkusieniä

marinadi:
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl  seesamiöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
2      valkosipulinkynttä puristettuina
2 tl   soijakastiketta
1 tl   Sukrinmelis (tai sokeria)
mustapippuria

lisäksi:
0,5 dl ruohosipulia tai sipulinvartta silputtuna
> 0,5 dl salviaa silputtuna

Puhdista sienet harjalla tai huuhtelemalla (kuivata sienet). Lohko pienet sienet kahdeen kertaan. Lohkaise isommat sienet ja siivuta lohkot. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada se sienien päälle. Lisää yrttisilppu. Kääntele sieniä, jotta marinadi ja yrtit sekoittuvat sienien joukkoon. Laita sienet jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.

jk. marinoidut herkkusienet olivat ihan älyttömän hyviä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...