tiistai 9. elokuuta 2011

Kirsikka-suklaakakku


Ostin eilen litran mahdottoman herkullisia kirsikoita. Päätin oitis leipoa kirsikka-suklaakakun. Naapurini on joskus tarjonnut leipomiaan kirsikkamuffinsseja, joten tiesin että kirsikka toimii leivonnaisissa mielettömän hyvin. Tähän kakkuun sopivat myös kotimaiset kirpsakat kirsikat, puolukat ja karpalot. Koristeen marjat kannattaa tällöin pyöritellä tomusokerissa tai Sukrinmeliksessä.

Selailin netistä sopivaa reseptiä tuoreista kirsikoista valmistettuun kakkuun. Erinomaisia täytekakkuja löytyi, mutta muokkasin sitten mieleisekseni sellaisen reseptin, jossa käytettiin säilöttyjä kirsikoita. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.  Varoituksena haluan kertoa, että yksistään taikina on syntisen hyvää! 

Kirsikka-suklaakakku

200 g voita margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl    Sukrinmelis (tai sokeria)
3        kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl BakePro (tai vehnäjauhoja/ gluteenitonta jauhoseosta)
150 g rouhittua tummaa suklaata
2 rkl   kaakaojauhetta
3 tl     leivinjauhetta
1 mm vaniljajauhetta
2 dl    kirsikoita puolitettuina
1 dl    mantelirouhetta
0,5 dl kermaa
2 rkl   konjakkia

kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
1 rkl   voita tai margariinia
0,5 dl kevytkermaa
1 dl    kirsikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään mantelijauhe, BakePro, kaakao, leivinjauhe ja vaniljajauhe ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon puolitetut kirsikat, mantelirouhe, kerma ja konjakki. Voitele kakkuvuoka (mikäli ei silikonia, leivitä Pofiberillä tai korppujauhoilla). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku. Sulata tumma suklaa ja voi varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sulaan suklaaseen kerma ja sekoita hyvin. Levitä kuorrutus kakun päälle lastalla tai lusikalla. Koristele kirsikoilla. Anna kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Voih, täällä kuola valuu.. Näyttää aivan uskomattoman mehevältä! Mutta mitä on BakePro?

    VastaaPoista
  2. Ahmija: Kiitos :)
    Kakku on ihanan mehevää! Olen aina innoissani löytäessäni/kehitellessäni uuden herkun.

    BakePro on miedonmakuinen leivonta- ja ruokaproteiini, joka on valmistettu heraproteiinitiivisteestä. Hiilareita 100 g:ssa on vain 4 g ja proteiinia jopa 80 g. Valmistajan mukaan sillä voi korvata jauhoja leivonnassa 25% kuiva-aineista. Valmiste kestää uunin lämpöä 200 asteeseen asti. Olen ostanut BakeProta netistä sokeriton.fi:stä, mutta ainakin fitnesstukku.fi myy sitä myös.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...