keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pikaruokaa: aurainen kylmäsavulohikastike

pikalämmitetty kesäkurpitsaspagetti sopii kastikkeen kera
Meidän perheessä on välillä niin kiire, että ruoan piti olla valmista jo ennen kuin sitä alettiin valmistaa. Hmph! Onneksi minulla on kylmiössä aina jotain, josta saa nopeasti ruokaa nälkäisille, harrastusten pariin kiiruhtaville lapsille ja aikuisille. Aurainen kylmäsavulohikastike valmistuu hetkessä ja on ihanan maukasta! Joku voi tietenkin väittää, että siinä maistuu vain suola, mutta pitää muistaa, että liskukkeen tulee olla mahdollisimman mietoa, joka ottaa suolaisuudesta osansa.

Samanlaisen kastikkeen voi tehdä myös graavilohesta, ihan vain vaihteluna graavatulle kalalle. Jouluna meillä on tarjolla vaikka kuinka paljon kalaherkkuja. Jos graavikalaa jää yli, teen vastaavan kastikkeen graavilohesta. Graavisiikaa ei yleensä jää yhtään yli.

Aurainen kylmäsavulohikastike

300 g kylmäsavulohta siivutettuna
100 g purjoa siivuina
1 dl    Aura-juustoa muruina
2,5 dl kermaa
(8 kirsikkatomaattia lohkoina)
1 rkl   sitruunamehua tai tilkka valkoviiniä
mustapippuria

Kuullota purjosilppua pannulla. Lisää joukkoon lohi ja kerma (ja tomaatti). Keitä kastiketta viitisen minuuttia. Lisää lopuksi auramuru, sekoittele vähän. Mausta sitruunalla ja mustapippurilla. Tarjoa mahdollisimman miedon lisukkeen kera, koska kastike on suhteellisen suolaista.

7 kommenttia:

  1. Onpa ihanan kuuloista, menee testaukseen :)
    Kiitos myös kaikista muista resepteistä mitä täältä löytyy, mukavaa vaihtelua omaan arkeen!

    VastaaPoista
  2. Kokeillaan! Onko tuo kesäkurpitsaa siinä alla? (olikos se zucchini kesäkurpitsa?)

    VastaaPoista
  3. Hups, luin uudelleen ja siellähän se sanotaan kuvan alla. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oikein huomasit. Kesäkurpitsa kannattaa jättää kivan napakaksi joko höyryttämällä, pikapaistelulla tai mikrossa käyttämällä. Kuumentaen vain sen verran, että lämpenee.

      Poista
  4. Aura ja kylmäsavulohi, parasta ! Ja hei lopeta näitten herkkuohjeiden laittelu heti ! Noi simpukat pestolla sun muut kun täällä on yksi blogin seuraaja joka ei tiedä koska ihmeessä ehtii seuraavan kerran omassa keittiössä pyörimään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milma: ihana, että tykkäät :)

      Välillä olen ihan huolissani, postaanko liian arkipäiväisiä itsestäänselvyyksiä tänne blogiini. Mukava kuulla, että miellyttää :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...