perjantai 6. huhtikuuta 2012

Naurisgratiini


Tänä vuonna meillä syödään lampaanviulun kanssa naurisgratiinia. Mieheni kyseli laitettaisiinko valkosipuliperunoita, mutten innostunut ajatuksesta. Sen sijaan laitoin valkosipulia naurisgratiiniin. Tällä hetkellä kodissamme tuoksuu ihanalle; naurisgratiini on kypsää ja lampaanviulu kypsyy uunissa. Vuorotyö sanelee meidän perheen juhlahetkien viettoaikaa jonkin verran ja meillä syödään pääsiäisillallinen näin pitkänä perjantaina.

Meidän kotona ei ole kahta uunia, eikä lampaanviulu mahtunut naurisgratiinin kanssa samaan aikaan uuniin. Paistoin siksi gratiinin ensin ja lämmitän sen uudelleen, kun saan viulun ulos uunista. Lampaanviuluhan saa odottaa hetken folion sisällä ennen esille laittamista.


en tarkoituksella huuhdellut tillinjämiä leikkuulaudalta ;)
Naurisgratiini

500 g nauriita
vettä
1 tl     suolaa
2,5 dl kermaa
0,5 dl lipstikkaa silputtuna tai 1 rkl kuivattua lipstikkaa
2        valkosipulinkynttä hienonnettuina
maustepippuria ja yrttisuolaa

päälle:
100 g juustoraastetta

Kuori ja lohko nauriit. Keitä naurislohkoja suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta nauriit ja kumoa puolet niistä voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle puolet lipstikasta, valkosipuli ja mausta ripauksella suolaa ja maustepippuria. Kumoa loput nauriit, ripottele loppu lipstikka ja mausta ripauksella maustepippuria ja yrttisuolaa. Kaada kerma nauriiden päälle. Ripottele paistoksen pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteessa tunnin ajan. Laita paistoajan puolessa välissä folio vuoan päälle, jotta paistoksen pinta ei tummuisi liikaa.

2 kommenttia:

  1. Tää naurisgratiini on loistava idea, oon itsekkin joskus moista tehnyt mutta mä tuppaan aina unohtamaan kaikki hyvät ruoat enkä koskaan tee niitä uudestaan. Kiitos kun muistutit ja valkosipulia en olekkaan laittanut eli kokeilen tätä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...