tiistai 7. elokuuta 2012

Artisokka-avokadotahna

sama tahna kurkulla ja ruissipseillä
Herkuttelu on ihanaa, kuten artisokka ja avokado. Niiden yhdistelmästä saa ihan mielettömän hyvän tahnan tai levitteen, jota voi käyttää lähes kaikkeen. Tällä kertaa tarjosin artisokka-avokadotahnalla täytettyjä ruissipsejä ja kurkkusiivuja osana tervetulococktailpaloja kuohuviinin kera. Myönnän, olen laadukkaiden kuohuviinien ystävä ;)

Maustoin tahnan juustokuminalla, joka antaa siihen intialaisen vivahteen. Juustokuminan voi jättää pois, jolloin maku säilyy raikkaampana. Ripaus hiennnettua valkosipulia sopii mausteeksi myös, mutta varovaisesti annostellen. Ruohosipuli sopii tahnaan myös, kuten muutkin yrtit. Maustamisessa kannttaa olla mielummin liian varovainen kuin huimapäinen, koska artisokka ja avokado ovat ihanan aromikkaita sellaisinaan, eikä sitä kannata peittää voimakkaalla maustamisella.

Tahnaa voi myös käyttää dippikastikkeena, salaattikastikkeena tai lämpimien kasvisten, kalan, possun tai broilerin kastikkeena. Tarvittaessa kermatilkalla tahnasta saa juoksevampaa.


Artisokka-avokadotahna

1 prk  artisokan sydämiä (290 g/160 g) valutettuina
1        avokado kuorittuna ja ilman siementä
100 g tuorejuustoa tai ranskankermaa
2 rkl   limenmehua
0,5 tl  juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria

Mittaa kaikki ainekset syvään kulhoon. Soseuta sauvasekoittajalla tahnaksi. Tarkista maku.

6 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa edes kuulin artisokan sydämistä :D Gourmet-ruokiin tottunut ystäväni on tulossa luokseni viikonlopuna ja tämä kuulostaa niin hienolta, että nämä passaa hyvin alkupalaksi sunnuntaipäivälliselle :)

    Säilyyhän tahna hyvin yön yli jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artisokan sydämet ovat herrrkullisia! Niitä voi käyttää myös salaateissa lohkoina. Nam!

      Tahna säilyy jääkaapissa, mutta avokado saattaa hieman tummua, vaikka limenmehua siinä onkin. Tahna on ihan mielettömän nopea valmistaa, joten jos mahdollista tekisin itse sen vaikkapa samaisena aamuna, kun tarjoan tahnaa.

      Poista
  2. Voi jehna että kuulostaa hyvältä, tätä on tehtävä heti viikonloppuna, kun on sattumoisin hieman jo liian pehmeä avokado käyttämättä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta :)

      Artisokan sydämet ja avokadot ovat niin hyviä, että niillä onnistuu aina!

      Poista
  3. Bongasin tämän juuri Riitan blogista ja piti tulla ihailemaan tänne ohjeen alkulähteille. Mä rakastan artisokan sydämiä ja Italiasta aina tuon purkin tai pari sikäläistä artisokkatahnaa. Mutta tuo sekoittaminen avokadon kanssa tuo tähän kyllä uutta ulottuvuutta. Aivan maistan jo miten hyvää se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artisokan sydämet ovat mielettömän hyviä. Olen tehnyt niistä sellaisenaan artisokkatahnaa , jonka inspiraationa on ollut Outi Pakkasen dekkari Yön yli. Sekin on hyvää.

      Tällä kertaa kokeilin yhdistää kaksi herkkuani artisokan sydämet ja avokado. Kokeilu oli erittäin onnistunut :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...