perjantai 2. syyskuuta 2011

Kaalimuusi ja pippurinen kanttarellimuhennos


Veljeni on kertonut minulle, että kaalimuusi on tosi hyvää. Aaa, kyllä olen syönyt paljon erinomaista kukkakaalimuusia. Niin, mutta kyse on siis valkokaalimuusista. Okei, siis valkokaalimuusin tekoon. Nam. Ihanaa! Kaalimuusi on loistava lisuke, mutta kannattaa ehkä pitkän kypsymisajan vuoksi tehdä kerralla isompi satsi ts. kokonainen kaali.

Pippurinen kantttarellimuhennos on oikotie onneen eli hyvään ruokaan. Valmiiksi maustettu ranskankerma sopi meille tällä kertaa, kun jouduin ajelemaan kodin ja treenihallien välillä neitokaista eestaas kuljettaen. Kaali kypsyi hiljalleen ja kanttarellimuhennos oli nopeasti valmis. Lisukesalaatin tein pikaisesti kuljetuskeikkojen välillä. Mieheni grillasi naudan ulkofileen kokonaisena grillissä.

Kaalimuusi

puolikas kaali
klöntti voita
kermaa
(yrttejä, esimerkiksi lipstikkaa, persiljaa tai ruohosipulia)
yrttisuolaa ja valkopippuria

Pilko kaali lohkoiksi. Kaalin kanta kannattaa pilkkoa moneen osaan. Keitä kaali kypsäksi 45-60 minuuttia. Kaada kaali lävikköön ja valuta vesi huolella pois. Kaada kaali takaisin kattilaan, laita joukkoon voiklöntti. Surauta sauvasekoittimella samettiseksi muusiksi. Lisää joukkoon loraus kermaa, mausta suolalla ja pippurilla.
Pippurinen kanttarellimuhennos

n. 7 dl kanttarellejä
1-2 salaattisipulia tai kevätsipulia
1 prk (2,5 dl) Creme Bonjour Cuisine Pipprurisekoitus (maustettu ranskankerma)
suolaa

Kuumenna rasva pannulla. Lisää silputut kanttarellit ja sipulit. Kääntele niitä, kunnes sienistä neste on lähtenyt. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausta maun mukaan suolalla.
Lisukesalaatti

pieni kurkku pilkottuna
3 keltaista tomaattia pilkottunia
2 avokadoa pilkottuina
1 salaattisipuli tai kevätsipuli silputtuna
puolikkaan sitruunan mehu
extra-neitsytoliiviöljyä
mustapippuria

Sekoita kurkun palaset, tomaatin palaset ja sipulisilppu keskenään. Purista avokadopalojen päälle sitruunan mehu ja sekoittele palasia. Lisää avokadopalat salaatin joukkoon ja sekoita. Ropsauta mustapippuria salaattiin. Tarjoa oliiviöljyn kera.

2 kommenttia:

  1. Tuota kaalimuusia täytyykin kokeilla. Vetääköhän se vertoja kukkismuusille? :)

    VastaaPoista
  2. Manna: Jos tykkää kaalista, kaali- ja kukkismuusi painivat samassa ylevässä sarjassa. Minusta yhtä erinomaisia kumpikin. Kaalimuusissa kaalin maku hieman pehmenee, mutta ennakkoluuloisen mieheni mielestä kaalimuusi maistui liikaa kaalille :S

    Suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...